Kisalföld logö

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -5°C | 5°C Még több cikk.

Várkerületi munkaterületen rongálódott meg a motorja

Sopron - A Várkerületen fedetlen aknába hajtott motorkerékpárjával Pongrácz Attila. A járműben kétszázezer forintos kár keletkezett. Az önkormányzat felelősségvállaló nyilatkozatára vár, anélkül nem tudja megjavíttatni a motorját.
– Május 22-én, sötétedéskor történt a Várkerületen, hogy a szélső sáv lezárása miatt motorommal beljebb kellett húzódnom. Emiatt a 21. szám előtt egy fedetlen és elkerítetlen, 30–40 centiméter átmérőjű aknába hajtottam – meséli Pongrácz Attila.

– Az utolsó pillanatban vettem észre, nincs fedél az aknán, s hiába fékeztem, a másfél éves, két és fél millióba került, 260 kilós Hondám első kereke a csatornaperembe vágódott. Még szerencse, hogy sem nekem, sem a mögöttem ült barátnőmnek nem esett komolyabb baja. Kihívtuk a rendőrséget, jegyzőkönyvet vettek fel, fotók is készültek. A motor teleszkópjában és a kerék felnijében, valamint a kerékgumimban összesen mintegy 200 ezer forintos kár keletkezett, a motor átnézetésének több tízezer forintos munkadíjáról nem is beszélve.

Pongrácz Attila motorjában kétszázezer forintos kár keletkezett.
Pongrácz Attila motorjában kétszázezer forintos kár keletkezett.


Három nap múlva meg is kaptam a rendőrségi jelentést, amelyben megállapították: nem voltam ittas és a KRESZ szabályait betartva hajtottam, a balesetért az út kezelője a felelős. A Várkerület fenntartója pedig az önkormányzat. Be is mentem a jegyzői irodába a megfelelő papírok beszerzése érdekében, hogy megjavíttassam Hondámat, de az önkormányzat felelősségvállalásáról szóló levél csak nem akar megérkezni. Azóta közel két hónap telt el, és nagyon felháborít, hogy választ a mai napig nem kaptam.

– Az önkormányzat foglalkozott az esettel, elsőként a körülményeket és a pontos helyszínt kellett tisztáznunk.

Mint kiderült, nem fedetlen aknába, hanem egy szondás mérés ideiglenesen helyreállított és a forgalom által kimélyített gödrébe hajtott bele a motoros – mondta Kuslics Balázs, a városháza szóvivője. – Ennek tisztázása azért fontos, mert a Várkerületen két cég is dolgozott, a munkaterületért pedig a kivitelező felel, neki kell állnia a kártérítés költségeit.

Megelőzve a több hónapos levelezést, az önkormányzat úgy döntött, hogy kiállítja a felelősségvállaló nyilatkozatot. Ezt egyébként nem a károsult kapja kézhez, hiszen az önkormányzatnak a biztosítója felé kell nyilatkoznia. A többi már a két érintett biztosító dolga lesz, az önkormányzat pedig a költségeket az ott munkát végző cégre fogja hárítani.

Olvasóink írták

 • 3. barokk 2008. július 21. 13:17
  „Ha "egészséges" kocsit nézet át, az biztos 8000, de egy töröttet el tudom képzelni, hogy drágábban csinálják. Apró alkatrészeket végignézni, hogy sérült-e stb...”
 • 2. Kappa44 2008. július 21. 13:06
  „"a motor átnézetésének több tízezer forintos munkadíjáról nem is beszélve. "

  Egy autót a szakszervizben 8 ezerért átnéznek. Mi olyan bonyolult egy motoron, hogy "több tízezer"-be kerül átnézni?”
 • 1. Boróka 2008. július 21. 12:37
  „Komolyan mondom, ezt nem hiszem el.... két hónap elteltével a károsult a Kisalföld hasábjain keresztül tudja meg, hogy az ominózus felelősségvállaló nyilatkozatot az illetékes biztosítónak továbíbtotta az önkormányzat!!... nincs fénymásolójuk?? - vagy akár - csupán a fiatalember megnyugtatására - 2 sorban tájékoztató levelet küldeni, hogy" a nyilatkozatot az illetékes biztosítónak továbbítottuk"pld. Egy levélre nincs az önkormányzatnak pénze, ideje ???? (szóvivőre van??!!!) ... emberség, gesztus... hmmmmmmmm”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közepes szezont zárnak a méhészek

Régió - Erősen közepes szezont zárhatnak a térségünkbeli méhészek. A méz minősége jó, az… Tovább olvasom