Kisalföld logö

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -6°C | 2°C Még több cikk.

Várják a teli cipősdobozokat Sopronban

A Baptista Szeretetszolgálat újra meghirdette jótékonysági akcióját – cipősdobozokba zárt ajándékokat gyűjtenek. Sopronban az egyetemen december 10-ig, a gyülekezetnél december 23-ig várják az ajándékokat.
Ez az ötödik esztendő, amikor Sopronban is gyűjtik a cipősdobozokba zárt ajándékokat. Az akciót a leghűségesebb városban a Bárka Baptista Gyülekezet koordinálja, a korábbi évekhez hasonlóan együttműködve a Nyugat-magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karával.

A rászorulóknak szánt hasznos dolgokat december 23-ig fogadják a Bárka Baptista Gyülekezetnél Sopronban a Rákóczi F. utca 41. szám alatt kedden és pénteken 17–19 óráig, csütörtökön 7.30–10 óráig, vasárnap 9–12 óráig, valamint az egyetem Benedek-karán a Ferenczy János utca 5. szám alatt december 10-ig mindennap 7.30–19.30-ig.

A Benedek-kar Szociálpedagógia Szakkollégiuma idén ismét csatlakozott az akcióhoz. Felvételünkön Maráz Kitti szociálpedagógus-hallgató a beérkezett ajándékcsomagokat rendezgeti a kar Ferenczy János ut
A Benedek-kar Szociálpedagógia Szakkollégiuma idén ismét csatlakozott az akcióhoz. Felvételünkön Maráz Kitti szociálpedagógus-hallgató a beérkezett ajándékcsomagokat rendezgeti a kar Ferenczy János utcai épületében található gyűjtőhelyen. Fotó: Magasi

A szervezők receptje szerint, aki segítene, vegyen egy üres cipősdobozt, töltse meg sok apró csodával, olyannal, aminek gyerekként mindenki örülne. Fűszerezzék ízlés szerint csipetnyi együttérzéssel, tegyenek bele jó sok vidámságot, ötletet, kreativitást, csomagolják be egy cipősdobozba, és végül díszítsék fel szívük minden melegével. De romlandó dolgot semmiképpen ne pakoljanak a dobozokba, és érdemes ráírni a tetejére, hogy milyen korú és milyen nemű apróságnak szánják a meglepetést.

– Mi adományozóink kérésére elsősorban a Sopronban és környékén élő rászorultakat szeretnénk megajándékozni és csak a megmaradt dobozokat küldjük tovább az országos szervezőkhöz. Már felvettük a kapcsolatot a Nagycsaládosok Egyesületével, a soproni és környékbeli védőnőkkel és a fiatalokat nevelő intézetekkel, hogy megtudjuk, kinek mire van szüksége, hol lenne a legjobb helyük az ajándékoknak – tudatta Gálné Kapás Márta, a soproni gyűjtés koordinátora.

Az akcióról számokban

A szeretetszolgálat országosan hetedik alkalommal hirdeti meg akcióját. Az elmúlt hat évben közel százezer cipősdoboz gyűlt össze. Tavaly háromszáz soproni család segített. Idén országszerte mintegy 100 gyűjtőponton várják az ajándékokat, melyeket a szervezet karácsonyig juttat el az árvíz-, vörösiszap-károsult és nehéz sorsú gyermekekhez. A kampány lebonyolításában közel 700 önkéntes dolgozik országszerte.hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hétvégén kezdődik Sopronban a fenyőfavásár

Úgy tűnik, az árusok idén sem emelnek a fenyőfák árain. A karácsonyfa árusítás várhatóan a hétvégén… Tovább olvasom