Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Vandalizmus Sopronban: feladta magát a két 21 éves rongáló

Vandalizmus Sopronban: feladta magát a két 21 éves rongáló
Fehér festékkel öntötték le a Széchenyi téri 56-os emlékművet.
Feladta magát az a két 21 éves fiatal férfi, aki hétfő éjjel fehér festékkel öntötte le a soproni belvárosban található 1956-os emlékművet - tájékoztatott a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán.

  Tóth Gabriella elmondta, hogy a két férfi kedden kora este jelentkezett a rendőrkapitányságon, ahol beismerték tettüket. Azt  mondták, hogy szórakozni indultak a városba, ekkor rongálták meg az  emlékművet; cselekedetüket megbánták.   
 
  A rendőrség az ügyben rongálás miatt indított nyomozást.   
   
Tóth Gabriella kérdésre válaszolva elmondta, hogy a balfi  nemzeti emlékhely szoboregyüttesének megrongálása nincs  összefüggésben a Széchenyi téri emlékmű megrongálásával. A  meggyilkolt zsidó munkaszolgálatosoknak emléket állító balfi  szoboregyüttes rongálása miatt továbbra is ismeretlen tettes ellen  nyomoznak.    
   
A rendőrség még augusztus 25-én kapott bejelentést a balfi  szoboregyüttes megrongálásáról.

Korábban írtuk:

A soproni önkormányzat közleménye

Sopronban, a Széchenyi téren az 1956-os emlékművet valószínűleg a ma éjjeli órákban ismeretlen tettesek fehér színű festékkel leöntötték, meggyalázták. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata mélységesen elítéli az emlékmű meggyalázását, és az ilyen, városunkhoz méltatlan cselekedetet. Az önkormányzat a tettesek kézre kerítése érdekében megtette a rendőrségen a szükséges hatósági intézkedést. A városban eddig sem lehetett, és ezután sem lehet büntetlenül emlékműgyalázást elkövetni.

Ismeretlenek fehér festékkel öntötték le Sopron legújabb közéri alkotását, a Széchenyi téren álló 56-os emlékművet. Az önkormányzat feljelentést tett, a rendőrség nyomoz.
Festékkel öntötték le az 56-os emlékművet SopronbanKorábban - Az esetet kedden reggel jelentették a közterület felügyeletnek, akik értesítették a rendőrséget. A Soproni Önkormányzat megtette a szükséges jogi lépéseket - közölte a sopronmédia.hu
 

A kisafold.hu korábban arról számolt be, hogy ismeretlenek megrongálták a nemzeti emlékhelyet Balfon a temetőben. A meggyilkolt zsidó kényszermunkások emlékművének három márványlapját darabokra törték.

Korábban arról is  beszámoltunk, hogy a soproni önkormányzat "részt vesz a balfi Nemzeti történelmi és irodalmi emlékhelyen megrongálódott szoborcsoport helyreállításában. Emellett 200 ezer forintos nyomravezetői díjat ajánl annak, aki érdemi információval tudja segíteni a rendőrség munkáját."
 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Soproni Sportiskola serdülői Prágában jártak

A Soproni Sportiskola serdülői Prágában jártak
Prágában jártak a Soproni Sportiskola serdülői a Europe Basketball Tournament (U14) rendezvényén. Tovább olvasom