Kisalföld logö

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -1°C | 12°C Még több cikk.

Vámpírlányok a kifutón: soproni Handler-gála

Idén is megrendezte hagyományos divatgáláját a soproni Handler Nándor Szakképző Iskola.

A végzősök szinte mindegyike bemutatta tudását, a fodrász-kozmetikus hallgatók versenyre is keltek.

– A fiatalok talán követelnék is, ha elmaradna a Handler-divatgála, hiszen a fodrász- és kozmetikus-, valamint a divattervező-tanulók kifejezetten kreatívak és szívesen megmutatják magukat, tudásukat. Divatbemutatót tizenhét éve, a fodrászok és kozmetikusok versenyét pedig hat-hét éve rendezzük meg – fogalmazott Steinbach Mária igazgatóhelyettes a rendezvény előtt.

Idén a Vámpírok bálja kelt életre sminkben és frizurában a Handler divatgáláján. Fotók: P. V.
Idén a Vámpírok bálja kelt életre sminkben és frizurában a Handler divatgáláján. Fotók: P. V.

Portálunk megtudta: a végzősök szinte mindegyike képviseltette magát a seregszemlén. A fodrászok és a kozmetikustanulók a szokásosnál is izgalmasabb feladatot kaptak: a népszerű musical, a Vámpírok bálja kelt életre sminkben és frizurában a színpadon.


Krétai Katalin végzős kozmetikustanuló elmondta: a rendezvény kiváló lehetőség a bemutatkozásra, a hétköznapitól eltérő sminkek elkészítésére. – Ezután bátorságot kapunk más versenyeken való bemutatkozásra is, a mostani feladat pedig különösen megmozgatta a fantáziámat. Modellemmel, Baranyai Martinával közösen ötleteltünk azon, milyen is legyen ez az extravagáns smink. Úgy gondolom, sikerült megőrizni az arc hamvasságát és szépségét, mégis teljesítettem a feladatot, s egy kicsit ˝vámpíros˝ is lett a barátnőm.


Az este során felléptek a divat- és stílustervező-tanulók is, akik maguk tervezték-varrták s be is mutatták a ruháikat. Az amatőr modellek profikat megszégyenítő magabiztossággal vonultak a színpadon.

Steinbach Mária elmondta: a legjobbakat minden évben megajándékozzák. Általában a munkájukhoz szükséges kellékeket, kozmetikumokat vehetnek át a támogatók jóvoltából. Az esti gálán a család, a szülők, s minden érdeklődő meggyőződhet a fiatalok iskolai előmeneteléről. A show mindig nagy sikert arat, talán ez is hozzájárul, hogy a Handlernek soha nincsenek beiskolázási gondjai. A divatszakmák miatt nagyon vonzó az intézmény, a fodrásztanulóknak meghirdetett 30 helyre most is 130 a jelentkező.


A legjobbak:

A kozmetikustanulók között Töreki Tímea végzett az élen, Kovács Nikolett a fodrászok között diadalmaskodott, a divattervezők legjobbja Tóth Nikolett lett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olajos bűnügy a soproni bíróságon

Zsira - A vád szerint apa és fia gázolajban ˝utaztak˝, míg le nem buktak, ők azonban tagadják ezt.… Tovább olvasom