Kisalföld logö

2018. 12. 15. szombat - Valér -2°C | 1°C Még több cikk.

Válság Fertő- széplakon

A fertőszéplaki önkormányzati képviselők ma esti ülésükön döntenek a jelenleg hattagú testület önfeloszlatásáról, miután a polgármester és a képviselők többsége között megrendült a bizalom. Elképzelhető, hogy időközi választásokat kell tartani a Fertő parti faluban.

Információink szerint a fertőszéplaki polgármester, Bozsvári István és a képviselő-testület között egy magánéleti probléma miatt megingott a bizalom. Mindez oda vezetett, hogy a többség, öt önkormányzati képviselő, a testület önfeloszlatását indítványozza.
Az indítvány előadója, Hérics Istvánné képviselő érdeklődésünkre igen tömören fogalmazott: - Nézze, egy község az egy nagy család. S miként a kis családoknál sem szokás kiteregetni a szennyest, úgy a nagy nyilvánosság előtt mi sem tesszük ezt...

Dr. Szigeti Krisztinának, Fertőszéplak jegyzőjének tájékoztatója szerint a mai önkormányzati ülés napirendjeinek egyike valóban a képviselő-testület önfeloszlatását célzó kezdeményezés lesz. Amennyiben ezt megszavazzák a képviselők, időközi választásokat rendeznek Fertőszéplakon.

Megoszlik a falu véleménye

A faluban megoszlanak a vélemények arról, szükséges-e a képviselő-testület önfeloszlatása egy magánéleti szférába tartozó ügy miatt, vagy sem. Akadnak olyanok, akik állítják: a polgármesternek, mint a falu első emberének a civil életben is példaképnek kell lennie, mindenféle megingás nélkül.

Morális válságot idéz elő a településen, ha ez nem így van. Mások szerint teljesen külön kell kezelni a hivatali és külön a magánéleti dolgokat. Ha a köz érdekében kiváló munkát végez a polgármester és az általa vezetett képviselő-testület, akkor jobb lenne továbbra is csak a közügyekkel foglalkozni.

Tiszta vizet a pohárba!

Cziffra Gábor képviselő utolsóként állt az önfeloszlatást kezdeményezők táborába. Mint mondta, megpróbálta rábeszélni társait, tisztázzák együtt a polgármesterrel a problémát. - Egyik oldalról az észérvek, másik oldalról az itt-ott tapasztalható, elítélő közhangulat befolyásolt, amikor végül magam is az önfeloszlatást kezdeményezők közé álltam- összegzett a képviselő.

Tiszta vizet öntünk a pohárba: a polgármester, ha akarja, ismét megmérettetheti magát a falu közvéleménye előtt. Az időközi választások eredménye egyértelműen tükrözni fogja a fertőszéplakiak véleményét. Ez persze ránk, képviselőkre is vonatkozik...

Újragondolásban bízva

Fertőszéplak polgármestere, Bozsvári István kijelentette: a magánéletét érintő kérdésekről nem hajlandó nyilatkozni. Hozzátette: meglepte, hogy a képviselők rögtön, minden előzetes jelzés nélkül, a legvégső megoldáshoz, az önfeloszlatás kezdeményezéséhez nyúltak. „Remélem és bízom benne, hogy Fertőszéplak érdekében az indítványozó képviselők még egyszer is újragondolják kezdeményezésük szükségességét és komolyságát zárta a polgármester.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei borok versenye

Sopronban kedden került megrendezésre a 2004. évi megyei borverseny. A hivatalos… Tovább olvasom