Kisalföld logö

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -6°C | 2°C Még több cikk.

Valóra váltotta Levi álmát a VOLT közönsége - fotók

Egyszer csak megszólalt mellettünk egy srác: felemeljük? Ami ezután következett, azt soha nem felejtem el - mesélte Levi anyukája.

Pillanatok alatt az internet sztárja lett Bakonyi Levente, akinek sorsát a Kisalföld születése óta nyomon követi. A tolószékes soproni kisfiút a Wellhello szombati koncertjén a színpadra emelte a közönség, azóta anyukája sorra adja az interjúkat.

Fantasztikus dolog történt a VOLT Fesztivál szombati zárónapján Bakonyi Leventével. Ő az a 14 éves kisfiú, akiről a Kisalföld már sokszor írt.
Oxigénhiánnyal született, emiatt soha nem tanult meg járni, beszélni, állandó felügyeletre szorul. Okos, élénk tekintetével kommunikál, anyukája az öccsével, Danival együtt egyedül neveli.

A Wellhello koncertjén Levi nagy álma vált valóra, a közönség magasba emelte a tolószékes kisfiút, kézről kézre adták előre, egészen a nagyszínpadig, hogy a kisfiú láthassa kedvenceit.

 
Az emlékezetes színpadi szereplésről két 47 ezres bankjegyet hozott magával Levente, Dani és az örök optimista anyukájuk. Fotó: Magasi
Az emlékezetes színpadi szereplésről két 47 ezres bankjegyet hozott magával Levente, Dani és az örök optimista anyukájuk. Fotó: Magasi


– Az egyik kereskedelmi rádió betelefonálós műsorán nyertük a jegyet a VOLT Fesztiválra. Mivel nem volt megszabva, hogy melyik napon válthatjuk be, nem volt kérdés, hogy a Wellhello szombati koncertjére megyünk, Levi ugyanis imádja őket – mondja még mindig a történtek hatása alatt Orbán Gabriella, Levente anyukája. – Kicsit megkéstünk, ezért a tömeg végén álltunk meg. Próbáltunk előbbre jutni, hogy valamit azért lásson Levi a kedvenceiből, de a nagy tömegben nem volt könnyű. Egyszer csak megszólalt mellettünk egy srác: felemeljük? Ami ezután következett, azt soha nem felejtem el.

Valósággal szétnyílt előttünk a tömeg. Amikor a kordonhoz értünk, megkérdezték a szervezők, hogy szeretnénk-e felmenni a színpadra. Hát persze, hogy szerettünk volna. A küzdőtér első sora szinte egy emberként segített átemelni a kerekes széket. Aztán csak arra emlékszem, hogy Diaz hátralép és sír...

Leventének egy álma vált valóra azzal, hogy találkozhatott kedvenceivel. A színpadon megszólalt a Viszlát-viszlát című dal, a reakció pedig leírhatatlan. Nem volt olyan ember, akit nem hatott meg a jelenet. – Sokan mondták utána, hogy biztosan előre eltervezett marketingfogás volt. De nem, spontán jött az egész, az érzések pedig őszinték voltak. Mint megtudtam, a telt házas koncert után a backstage-ben elmaradt a szokásos örömünnep és az ivászat. Fluor Tomi és Diaz csak ültek egymás mellett és azon gondolkodtak, hogy tettükkel sikerült egy kisfiú álmát valóra váltani.

Fotók: Vilcsek Orsi
Fotók: Vilcsek Orsi


A felvétel, amint a tömeg átemeli Levit a kordonon, bejárta a világhálót, a honlapunkon pillanatok alatt megduplázódott a követők száma, most pedig sorra hívnak és interjút kérnek a tévék, újságok – mondta az anyuka, aki csak azt sajnálja, hogy egyetlen fotót sem sikerült készítenie, valamiért csődöt mondott a telefonja. Emlékbe két 47 ezres bankjegyet hoztak magukkal, de azt is elfelejtették dedikáltatni a fiúkkal.

– Ami késik, nem múlik. Biztosan lesz még folytatása a történetnek. Egy köszönő levelet írtam a honlapjukra, talán kapunk dedikált fotót is – tette hozzá Gabriella. Azt még elmondta, hogy Levi a körülményekhez képest jól van, év közben a Doborjáni-iskolába jár, jövő héten pedig nyaralni mennek Hajdúszoboszlóra, a nagyszülőkhöz.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felemás benyomások a Barlangszínháznál

A felújított Barlangszínház sok ember érdeklődését felkeltette, ám néhányan közülük nem rejtették… Tovább olvasom