Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Választásokhoz közeledve

Sopronban augusztus 15-től kezdődik a helyhatósági választások ajánlócéduláinak postai kézbesítése. Egy-egy polgármesterjelöltnek 902 szelvényt kell összegyűjtenie.

A soproni polgármesteri hivatalban a helyi választási iroda vezetője, dr. Koltai Miklósné – a város jegyzője – a jelölőszervezetek tisztségviselői és a független képviselőjelöltek előtt tegnap bejelentette, Sopronban csütörtöktől augusztus 21-ig kézbesítik a helyhatósági választások ajánlócéduláit. Amennyiben akadnak olyan választásra jogosult személyek, akik ez idő alatt nem kapják meg a kopogtatócédulát, augusztus huszonegyedike és huszonnyolcadika között emelhetnek kifogást.

A választók névjegyzékével, igazolás kiadásával, névjegyzékbe történő felvételről szóló értesítéssel kapcsolatban a Fő tér 5. szám alatti okmányirodához lehet fordulni.
A választási iroda vezetője tájékoztatása szerint Sopron tizenöt választókerületében – a bejelentett lakók számától függően – eltérő mennyiségű ajánlószelvény szükséges az érvényes jelöléshez. Van olyan körzet, ahol huszonkét kopogtatócédula is elégséges az induláshoz, míg akadnak „harminchat ajánlószelvényes" körzetek is. A polgármesterjelölteknek személyenként legkevesebb 902 darab ajánlószelvényt kell összegyűjteniük, hogy jelölésüket nyilvántartásba vegyék. (Egy-egy kisebbségi önkormányzati jelöltséghez elegendő öt ajánlócédula is.) Képviselőjelöltet állítani, illetve bejelenteni szeptember 27-én, délután 4 óráig lehet.

Dr. Becher Rezső, a közigazgatási hivatal vezetője, a választási iroda munkatársa a kampánnyal összefüggő köztéri plakátozás lehetőségéről tájékoztatta a jelenlévő jelölőszervezetek képviselőit és a független jelölteket, akik kézjegyükkel látták el az erről szóló megállapodást.

Korábban:

Voksolás: drágább számolás (2002-08-12) >>
Választási előkészületek (2002-08-06) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orvosok álmatlan éjszakái

Sopron nem írt ki pályázatot az orvosi ügyelet ellátásra. A betegek éjszakai és hétvégi ellátását a… Tovább olvasom