Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -6°C | 2°C Még több cikk.

Vakáció a játszótereken

Huszonegy kiépített, többnyire EU-konform játszótér áll a vakációzó gyerekek rendelkezésére Sopronban.

Az önkormányzat idén ötmilliót költött felújításukra, pályázati lehetőség esetén további bővítések is lesznek.

Egy-egy kisebb városrésztől eltekintve, mint amilyen például a Felső-Lövérek, Sopron jól áll játszóterek tekintetében. Huszonegy megfelelően kiépített, az unió szabályainak többnyire megfelelő, jól karbantartott játszóhely várja a kicsiket, ezenkívül sok helyen a lakók is építettek játékokat csemetéiknek. A vakáció idején minden homokozó, hinta, mászóka jelentősége felértékelődik, a parkok tele vannak kisgyerekekkel. Különösen közkedveltek a nyári napokon az árnyas fák alá telepített játékok, ezekből viszont már kevesebb van. A Deák tér ebből a szempontból is ˝bejön˝ a szülőknek, de ilyen még a ˝Hétpecsét˝ a Béke úton és az Erzsébet-kert is. Ráadásul ezeken a helyeken ivóvíz is van.

Sopron jól áll játszóterek tekintetében, a vakációban egymást váltják a kicsik és a nagyobbak a szereken.
Sopron jól áll játszóterek tekintetében, a vakációban egymást váltják a kicsik és a nagyobbak a szereken.

Problémát csak az okozhat a soproni játszótereken, ha ˝nagyfiúk˝ keverednek a kicsik közé vagy kutyák könnyítenek magukon a fűben.

Lehetne vita tárgya, hogy hány éves korig lehet használni például a mászókát, a mászófalat. A kiskamaszok még szívesen tornáznának ezeken a szereken, a kisgyerekes szülők viszont nem nézik jó szemmel próbálkozásaikat, s nemegyszer szóvá is teszik ezt. Ennél sokkal nagyobb gond, amikor a fűben vagy a homokban szaladgáló meztelen talpacskák állati ürülékbe lépnek. Hiába a parkgondozás, a figyelem, a kihelyezett kutyapiszokgyűjtők. Az állattartók kultúrája – tisztelet a kivételnek – még mindig csak odáig terjed, hogy kiviszik a kutyát a parkba. Hogy mit hagynak ott, mintha nem is rájuk tartozna...


Az önkormányzat idén ötmillió forintot költött a játékszerek, a parkok karbantartására, felújítására. A munkákat már tavasszal elvégezték a játszóterek felügyeletével megbízott holding munkatársai – mondta el érdeklődésünkre Kuslics Balázs városházi szóvivő. Hozzátette: az önkormányzat folyamatosan figyeli a pályázati lehetőségeket, s ha támogatást tudnak szerezni, bővítik a jelenlegi játszóhelyeket is.

Olvasóink írták

  • 1. egysoproni_ 2010. augusztus 03. 18:08
    „többnyire EU-konform...
    Vagy EU konform vagy nem. Vagy meg csinálják úgy ahogy kell vagy nem. Mellesleg... a Csengeri utú vasból készült 600 éves játszótér mikor lesz elbontva ha már nem csinálnak helyette újat? Nagyon ramaty állapotban van!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tábla jelzi a parkolót Sopronban

Idén újabb utcákat vontak be Sopronban a térítéses parkolási övezetbe. Olvasónkat felháborítja, hogy… Tovább olvasom