Kisalföld logö

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 2°C | 10°C Még több cikk.

Vajna hangja már Sopronig ér - A Sopron Rádió hamarosan a Rádió 1-hez kapcsolódik

Vajna hangja már Sopronig ér - A Sopron Rádió hamarosan a Rádió 1-hez kapcsolódik
Kilenc adó csatlakozhat a Rádió 1 hálózatához; az ehhez szükséges jóváhagyást e heti ülésén adta meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa.
Szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményük szerint a jelenleg Sopron Rádió, Tisza-tó Rádió, Rádió Focus (Salgótarján), a Debrecen Rádió FM95 és a Rádió Eger néven szóló médiaszolgáltatások, illetve a Baranya megyében a Pécs 90,6 MHz, Villány 100,9 MHz, Komló 99,4 MHz és Mohács 93,8 MHz frekvenciákon működő kereskedelmi rádiók hálózatba kapcsolódási kérelmét május 15-i határnappal hagyta jóvá a testület. 
 

Arról, hogy Sopronban is szól majd a Rádió 1, néhány napja mi is írtunk. Azt eddig csak sejteni lehetett, hogy a Sopron Rádió frekvenciáján jelentkezik majd a Reggeli Show, a Cooky Show és a csatorna további műsorai, most, az Médiatanács döntésével vált mindez biztossá.

A Rádió 1 már most is tíz frekvencián szól az országban, az újakkal együtt messze a Rádió 1 műsorai érik majd el a legtöbb rádióhallgatót az országban a nem közszolgálati rádiók közül.

Az Andy Vajna tulajdonában álló Rádió 1 a hálozatosodással válik a legnagyobb elérésű kereskedelmi rádióvá, vagyis minél több vidéki rádiófrekvenciát kapcsol a hálózatába. A hálózatba kapcsolódásra nem vonatkozik semmilyen korlátozás, míg azt, hogy a Rádió 1 új frekvenciákat szerezzen, korlátozzák a jogszabályok.

Az országos kereskedelmi frekvenciák egyébként továbbra sincsenek használatban, a Neo FM földfelszíni sugárzása 2012 őszén, a Class FM-é 2016 őszén szűnt meg.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei kulturális bemutató Sopronban

Megyei kulturális bemutató Sopronban
A sajátos nevelési igényű gyermekek számára 22. alkalommal rendezett kulturális bemutatót a soproni… Tovább olvasom