Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 4°C Még több cikk.

Utalványok másnak, máshogy

Az étkezési utalvány nem kötelező, csak adható béren kívüli juttatás. Ez a magyarázata annak, hogy különböző munkahelyeken más összegben kapnak a dolgozók. Az utalványok összegében tetemes különbség is lehet.

A munkáltatók által adható melegétkezési utalványok összegéről érdeklődött egy soproni olvasó. Mi az oka, kérdezte, hogy más-más összegben kapnak a különböző intézményekben dolgozó közalkalmazottak, miközben mindannyiuknak azonos a munkáltatója: az önkormányzat.

Olvasónk szerint van, ahol három hónapra kapnak 16 ezer forint értékű utalványt, míg máshol egyhavi bér melléadnak ugyanennyit. Megint máshol pedig még ennyit sem kapnak, sőt, van, ahol meg is vonták ezt a fajta juttatást.

– Az étkezési utalvány nem kötelező, csak adható béren kívüli juttatás – mondta el megkeresésünkre dr. Dobos József jegyző. – Az önkormányzati intézmények számára a fenntartó nem írja elő, hogy biztosítsanak-e, és milyen összegű utalványt az alkalmazottaknak. Az intézményvezetők a juttatásról a költségvetési kereteiken belül döntenek, ez az oka annak, hogy egyes intézményekben eltérő mértékű a juttatás. Sőt, előfordult az is – konkrétan például a kórház esetében –, hogy a költségvetési keret hiánya miatt meg kellett szüntetni az étkezési utalványok adását.

Olvasóink írták

 • 7. Filtec 2011. február 01. 12:04
  „Re: #6
  Olvastam róla, és láttam a TV-ben, de egy munkahelyen egyformát adnak mindenkinek, és a többségnek sajnos megfelel a TR.”
 • 6. Hozzászóló 2011. január 30. 22:01
  „Filtec! Asszem´ kicsit lemaradtál... (HaMi, Kékfrank)”
 • 5. Filtec 2011. január 29. 20:36
  „ 
   
  "A Ticket Restaurant Magyarországon mintegy 8500 beváltóhellyel rendelkezik, több mint 4000 partnercégüknél 350 ezer alkalmazott használja étkezési jegyeiket. Működésük hét éve alatt csaknem 60 millió utalványt gyártottak le.

  Mindkét cég anyavállalata francia. A Ticket Restaurant a világ legnagyobb utalványforgalmazója."


  Tehát, csak etessük a szegény franciákat. Éves szintem hány milliárdot visznek ki ezzel az országunkból?

  Térjünk át olyan utalványra, ami MAGYAR, sőt SOPRONI!!!!

  Ki ért egyet?
   
   
   ”
 • 4. Kukac40 2011. január 29. 08:59
  „Ennek ellenére sok vállalkozó beszámítja a fizetésbe. Ezért kellene vagy megszüntetni, vagy kötelezővé tenni. A béreket kellene EU szintűre alakítani, akkor erre nem lenne szükség.”
 • 3. Hozzászóló 2011. január 27. 10:42
  „Adható. Érthető ez a szó? ADHATÓ!”
 • 2. Eüdolgozó 2011. január 26. 16:51
  „1. Freddy01!
  A legnagyobb szégyen az, hogy immáron közel 4. éve pereskedünk a minket megillető (esetenként több millió Ft-os) elmaradt ügyíeleti díjainkért!”
 • 1. Freddy01 2011. január 26. 12:33
  „Pontosan a Kórházban... Ez egy nagy szégyen...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lélekgyógyászok tanácskoznak Sopronban

Civilizáció, Lélek, Agykutatás címmel rendezik meg a Magyar Pszichiátriai Társaság szerdán kezdődő… Tovább olvasom