Kisalföld logö

2018. 12. 10. hétfő - Judit 3°C | 7°C Még több cikk.

Uniós támogatással épült meg Kópházán a csapadékvíz elvezető rendszer

Kópháza Község Önkormányzata 61,3 millió forintot nyert a Nyugat-dunántúli Operatív Program „Belterületi vízrendezés" nevű pályázati kiírásán. A 72,1 millió forint összköltségvetésű beruházás révén a Vasút utca, a Savanyúkút utca és a Kerti sor csapadékvíz elvezetése oldódott meg.


A projekt keretében az utcák zárt csapadékvíz-elvezetési rendszerét építették ki, így a beruházással nemcsak a zártrendszerű vízelvezetés, hanem az épületek ereszcsatornáiból kifolyó csapadékvíz járdaszint alatti elvezetése is megtörtént.

Az érintett területen - az eltérő terepszintek miatt - helyenként a járda melletti folyóka beépítésére is sor került. Több helyen csatornafedelek elhelyezésével segítik a vízelosztást a két oldalon kiépített zárt csatornák között. A gerincvezetékek tisztíthatósága, fenntarthatósága érdekében, 70-80 méterenként homokfogó aknákat építettek be.

Az ünnepélyes átadásra, melyet egy szakmai konferencia is követett, ma délelőtt került sor. A résztvevők tájékoztatást kaptak a 2011. évre várható vízrendezéshez kapcsolódó pályázati lehetőségekről, a csapadékvíz elvezetésével kapcsolatos katasztrófavédelmi feladatokról, és bemutatták a térség csapadékvíz elvezetési projektjét is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az álláskeresők kétharmada jól képzett

A Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ legfrissebb adataiból kiderül, hogy a megyei… Tovább olvasom