Kisalföld logö

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -5°C | 5°C Még több cikk.

Ultrahangkészülékre gyűjtenek

Sopron - A soproni Erzsébet-kórház intenzív osztályán a munka könnyebbé és biztonságosabbá tételéhez szükség volna egy mozgatható ultrahangkészülékre, mellyel egyes szövődmények számát csökkenteni lehetne. Az osztály dolgozói Sopron környéki cégek és magánszemélyek segítségében bíznak.
Az Erzsébet-kórház központi aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályán gyakorta végeznek olyan életmentő beavatkozásokat, melyekhez segítséget jelentene egy helyszíni ultrahangkészülék.

– Az osztályról négyen voltunk már ezzel kapcsolatos gyakorlati tanfolyamon. Tavasszal fogalmazódott meg bennem, hogy kellően széles körű lakossági összefogással Sopronban is munkába lehetne állítani egy ilyen berendezést – mondja dr. Hégely Sándor adjunktus, osztályvezető-helyettes. – A mi súlyos állapotú, lélegeztetett betegeink csak nagy előkészület után, nehézkesen szállíthatók, vagy sok esetben egyáltalán nem. Jó volna egy helyszíni ultrahang, amely a betegágy mellett adna információkat. Fontos kiemelni, hogy a munkatársaink alapos anatómiai ismeretekkel rendelkeznek, ritkán fordul elő szövődmény, de a pontos célzás, vagy a belső szervek sérüléseinek biztos elkerülése miatt hasznos lenne.

Tőlünk nyugatra sok helyütt használják az intenzív osztályokon a helyszíni ultrahangkészülékeket. Állami vagy önkormányzati forrásból, illetve pályázat útján a soproni intenzív hosszú ideig nem jutna hozzá, hiszen közel hatmillió forintba kerül. – A jobb betegellátás mindannyiunk érdeke. Vállalkozások mellett magánszemélyek is áldozhatnak erre a célra, magam is fordítottam már rá bizonyos összeget, és ezután is szándékozom még – tette hozzá dr. Hégely Sándor.

Az alapítványon keresztül segíthetnek

A felajánlott összegeket a Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány számlájára lehet befizetni, a számlaszám a következő: 17600011–00004530–00200004. Fontos, hogy a befizető vagy átutaló a szelvény „Közlemény" rovatába odaírja: „Intenzívnek ultrahangra!" Minden adományozó értesítést kap a beszerzés időpontjáról, a megvásárolt készülék típusáról, amelyet aztán az ünnepélyes átadáson a saját szemükkel is láthatnak majd.


Olvasóink írták

 • 5. soproni lakos 2008. október 02. 13:51
  „Kedves creat!
  Reméljük, Önnek vagy bármely szerettének soha nem lesz szüksége a kórház bármely műszerének használatára! Jó egészséget!”
 • 4. Egy kórházi 2008. október 01. 18:56
  „Szerintetek 175 millió Ft mire elég? Egy mobil röntgengép 20 millió Ft és akkor ez még csak 1! 1 deffibrillátor, ekg isd milliós nagyságrend! 1 új műtóasztal 12 millió Ft, 1 altatógép 10 - 15 milió Ft, fúrógép a műtétekhez 1 millió Ft körül mozog, egy a térdtükrüzéshez használatos "torony" 10 milli Ft... Ja és az elmaradt ügyeleti pénzünk amiért sajnos pereskednünk kell az kamatokkal, ügyvédi költséggel, stb... mindennel együtt már90 millió Ft és mire lesz még ítélet... az biza addig kamatozik. 175 millió Ft édeskevés. Csak a CT gépónk volt 600 millió Ft!”
 • 3. Szélsőjobbos 2008. október 01. 13:52
  „Kérjetek a gyurcsány-klántól!”
 • 2. S.S. 2008. október 01. 08:37
  „Ha rosszul megy ne adjál !”
 • 1. creat 2008. október 01. 07:19
  „Emlékeztetném a cikk íróját és az adománygyüjtőket is, sőt a forumozókat is, hogy szeptember 25-én az önkormányzat 175 millió forintot szavazott meg a kórház javára. Kérdem én, mire fogják azt az összeget költeni, ha nem ilyen indokolt műszerek beszerzésére. Egyáltalán nyomon követhető lesz a 175 millió elköltése?
  Én azért egy ici-pici ellenmondást látok abban, hogy nagyon jól tudnak egyesek kampányolni a vállalkozások folytogató, már már ellehetetlenítő terheivel, mikor meg valamit támogatni kell,persze anyagilag, akkor meg feltételezik, hogy a vállalkozó ezt úgyis kibírja.
  Engem a múlt héten két alapítvány keresett némi adományért, ebből egyik történetesen az itteni kórház egy másik osztályának gyüjtött pénzt. Nekik is felhívnám a figyelmüket a 175 millióra!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könyvet írni vagy utat fejleszteni?

Balf–Fertőrákos - A Balf és Fertőrákos közötti útfelújítás érdekében szólalt fel Firtl Mátyás,… Tovább olvasom