Kisalföld logö

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -6°C | 2°C Még több cikk.

Üldözés a határon át - az autós meglépett

Még a magyar oldalon is üldöztek egy bécsi rendszámú személyautót. A sofőr a 84-es főúton meglépett a rendőrök elől. Az autót végül megtalálták.

Szerdán Ausztriában súlyponti akciót végrehajtó osztrák rendőrök egy bécsi rendszámú szürke színű BMW-t kezdtek el üldözni, mert a sofőr a felszólításuk ellenére nem állt meg.

Az üldözés során átlépték a magyar határt, és tovább folytatták az hajszát. A személygépkocsi a 84-es főúton nagy sebességgel haladt, amikor azt szem elől tévesztették.

Ezt követően a délutáni órákban bejelentés érkezett a Soproni Rendőrkapitányságra, miszerint egy bécsi rendszámú BMW típusú személygépkocsi közterületen nyitott ablakokkal parkol.

A helyszínre érkező járőrök megállapították, hogy a körözött gépjármű első ajtaján, a zár körül feszítés nyomai láthatók, egyéb sérülés nem volt. A gépjárművet a Soproni Rendőrkapitányság lefoglalta és telephelyére beszállította.

A gépkocsi tulajdonosa a napokban érkezik, hogy a lefoglalt gépjárművet átvegye.

Olvasóink írták

 • 16. 983 2010. május 18. 10:19
  „Na, ez is a "soha nem kapják el kategória" :(
  Osztrákok átjöhetnek amúgy üldözni? Mi lesz velük ha nem ismerik az itteni szabályokat, miszerint kresz betartásával... stb lehet üldözgetni, vagy valami gondot okoznak véletlenül?
  Mettől meddig üldözték? 84-esen át hová tartott és hogy került az autó Sopronba? Egyáltalán hol lépték át a határt? Valami értelmes információ ????”
 • 15. czindi 2010. május 14. 11:44
  „1. elébe és nem utána, 2. helikopter 3. mobil-telefon-használat 4. több jogosítványt a rendőröknek, ha azt akarjuk, hogy csináljanak rendet!”
 • 14. unkown 2010. május 14. 03:11
  „kapcs: http://nol.hu/belfold/a_gyorshajtok_onkent_nem_fizetnek”
 • 13. egysoproni_ 2010. május 14. 00:30
  „Lassú kocsikkal, speciális kiképzés nélkül üldözik a rendőrök a menekülő bűnözőket úgy, hogy száguldás közben még a KRESZ-t is be kell tartaniuk. Ráadásul az üldözés idején tett mozdulataikat utólag jogászok vizsgálják, és ha például szakszerűtlen manőverrel törték össze a rendőrség autóját, még ki is fizettethetik azt velük.Ha a bűnözőkéhez hasonló képességű járművekkel rendelkeznének is a rendőrök, akkor is lenne egy óriási különbség üldözött és üldöző között. Előbbi ugyanis menekülés közben az összes létező szabályt megszegi, az egyenruhásoknak azonban még ilyen szélsőséges szituációban is be kell tartaniuk a KRESZ-t. Az ide vonatkozó szabályokat két részben taglalja a KRESZ, egyrészt a megkülönböztető jelzéseket használó járművekkel szembeni magatartást összegző fejezetben, másrészt a jelzést használó járművek magatartását részletezőben.

  Két nagyon fontos alapszabály van. Az egyik, hogy "a megkülönböztető jelzéseket (villogó kék fényjelzést és szirénát vagy váltakozó hangmagasságú más hangjelzést) használó gépjármű (...) részére minden járművel, minden helyzetben elsőbbséget kell adni, és akadálytalan továbbhaladását - félrehúzódással és a szükséghez képest megállással - lehetővé kell tenni". Magyarán mindenkinek segíteni kell a forgalomban a menekülő autót üldöző rendőrautót, ha az használja a villogóját és a szirénáját.Csakhogy az üldözés és a lehetőség szerinti sikeres elfogás közben a villogó és szirénázó rendőrautó akkor hagyhatja figyelmen kívül a közúti jelzéseket (kivéve a vasúti jelzőberendezést, és a rendőr karmozdulatait), "ha magatartásával a közlekedés biztonságát, valamint a személy- és vagyonbiztonságot nem veszélyezteti, és meggyőződött arról, hogy a közlekedés többi résztvevője az akadálytalan továbbhaladást lehetővé tette".
  "Utólag minden mozdulatát jogtudorok fogják elemezni annak a rendőrnek, aki üldözőbe vesz egy menekülő autóst, ráadásul úgy, hogy neki másodpercek alatt kell döntenie".”
 • 12. sup7ra 2010. május 13. 22:27
  „3. Mire az útzárat a megye engedélyezi,lemegy a nap....

  Szilaj!"lóvakkal"!Ez mi, vak ló megfordítva?”
 • 11. Mankapunka 2010. május 13. 20:18
  „Szerintem biztosítni kellene az ilyen egyénnek a rendőri felvezetést,hiszen csak megélhetési bűnözést végez.”
 • 10. Nagy_Imre_Vancouver 2010. május 13. 19:07
  „Csetnekynek igazavan csak nem biztos hogy a magyar diszpecser meg is fogja erteni az osztrak rendort. Tapasztalataim alapjan az osztrak es magyar rendorok egyutt tudnak dolgozni amikor kozuti ellenorzesrol van szo de ugy latszik bunuldozesnel meg van mit behozni.
  Itt sok halalos baleset volt abbol hogy az uldozott tiloson athaladva vetlen autosokat es gyalogosokat olt meg. Ezert nalunk meg van tiltva a rendorsegnek hogy lakott teruleten belul nagy sebesseggel uldozzenek. Namost ezt az autotolvajok is tudjak csak annyit kell csinalniuk hogy ralepnek a gazra es a rendor mar nem is fogja uldozni oket...”
 • 9. iparos 2010. május 13. 15:55
  „SZILAJ

  Akkor körülbelül a Te szinteden vannak a magyar rendőrök? Szerintem megelőztek! Nem volt nehéz:-)

  Az osztrákok üldözték, és meg is fogták volna, ha azt csinálják amit ilyenkor kell. Csetneky hozzászolásával teljesen egyetértek.”
 • 8. Hozzászóló 2010. május 13. 15:44
  „Ja bocs, #3.”
 • 7. Hozzászóló 2010. május 13. 15:43
  „#4. Még az a szerencse, hogy nem csináltak útzárat, így a tulajdonos jöhet a kocsiért, kicseréli a zárat, fest egy kicsit és kész, amúgy pedig roncs lett volna szegény autóból.”
 • 6. beleptem 2010. május 13. 14:52
  „Jandex, az volt. De ez miért fontos ?”
 • 5. SZILAJ 2010. május 13. 13:43
  „A magyar rendőrség csaktömeget oszlatni tud.... Azon kívül hülyék mindenhez....
  Mi van az USA-ban? A rendőrségi helikopterrel végig követik az üldözöttet és
  információkat adnak a gyalog galoppoknak. Tudom , sokba kerül a helikopter...
  Ennyi erővel viszont lóvakkal és nyilakkal is üldözhetnék az illetőt..
  Most nem mindegy mivel nem kapják el?????”
 • 4. Filtec 2010. május 13. 11:06
  „ 
   
  "A helyszínre érkező járőrök megállapították, hogy a körözött gépjármű belső ajtaján,..."

  Belső ajtaján? Dupla ajtós BMW-t is gyártanak? Külső ajtó, belső ajtó?
  Fő a biztonság!

  Ismét gratula a Kisalföldnek!!!!

  Vagy csak a "b" betű felesleges?
   
   ”
 • 3. Csetneky 2010. május 13. 10:56
  „Ha üldözés közben rádión vagy telefonon értesítették volna a magyar rendőséget, akkor ők valahol talán elé tudtak volna állni, vagy útzárat telepíteni. Persze, néma gyereknek az anyja .....ja.”
 • 2. hellboy780917 2010. május 13. 10:46
  „mér, a fehér nem érthet az autófeltöréshez ausztriában? fura lenne...”
 • 1. Jandex 2010. május 13. 10:32
  „Vajon fehér bőrű volt a sofőr?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átmeneti otthon nyílt Sopronban

Szinte teljes a szociális ellátások listája Sopronban, néhány hete megkezdte működését a Gyermekek… Tovább olvasom