Kisalföld logö

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 3°C | 10°C Még több cikk.

Újratöltve: videón az autósok Sopronból, akiknek nem szent a KRESZ

A soproni közlekedés balesetveszélyes helyzeteiből készült videókat a készítője ismét feltöltötte a világhálóra a. Mi pedig újra megmutatjuk.

Ismét elérhetők a videók

Ismét elérhetők a világhálón a soproni, néhol balesetveszélyes közlekedési helyzetekből készült videók. Mint megírtuk, a feltöltő Youtube csatornáját feltörték, és a rajt szereplő videókat letörölték.A készítője kedden újra feltöltötte a felvételeket. Így bemutathatjuk ezeket.

Eltűntek a videók

A  felvételek késíztője és feltöltője készítője arról tájékoztatta portálunkat kedden reggel, hogy a Youtube fiókját feltörték, és a csatornájában lévő videókat eltávolították.

 A további videók itt érhetők el >>


Ígérete szerint a következő napokban ismét megjelenteni az eltávolított felvételeket.

Korábban írtuk

A Youtube videómegosztó oldalra időről-időre kerülnek fel filmek a soproni szabályszegő autósokról, hajmeresztő közlekedési helyzetekről, piroson való áthajtásról.

Portálunk megtalálta az egyik olyan soproni férfit, aki rendszeresen tölt fel ilyen videókat. A férfi nyilatkozott a kisalfold.hu-nak, névtelenségét azonban szeretné megőrizni.- A célom nem az, hogy bárkit is be-, vagy feljelentsek a rendőrségen - kezdte. - Naponta járom a város utcáit, az autómba pedig egy úgynevezett fedélzeti kamerát szereltem be. A videók alatti hozzászólások közül többen felvetik, hogy balesetveszélyes, amit csinálok, mert kézben tartom a felvevőt.

Ez tévhit, ugyanis a szerkezet fixen rögzítve van. Nekem gombot sem kell megnyomnom, mert egy érzékelőnek köszönhetően például egy hirtelen fékezéskor az eset előtt húsz másodpercet is rögzíti.Ez úgy lehetséges, hogy a kamera folyamatosan működik, de csak bizonyos helyzetekben lép életbe a mentés funkció.

Amikor van időm, kimentem a felvételeket és közzéteszem a videómegosztón. Ilyenkor akár egy fél év termése egy időben lesz látható.

Mint megtudtuk, a szabályszegés esetében nincs különbség nagy értékű, vagy éppen középkategóriás autó, fiatal-idős, női-férfi sofőrök között. Vezető van, aki áthágja a KRESZ-t.

- A járművezetők mellett a gyalogosok, kerékpárosok is tudnak érdekes szituációkat létrehozni - folytatja. - Talán bele sem gondolnak, hogy mekkora veszéllyel jár körülnézés nélkül lelépni a járdáról, vagy egy autóbusz mögötti takarásból átmenni a zebrán.

 A fedélzeti kamera
Ukrajnában, Oroszországban a fedélzeti kamerát egyre több autós használja. A felvételeket fel lehet használni a balesetek vizsgálatakor, sok esetben bizonyítékként is elfogadják. Ilyen eszközt Magyarországon is forgalmaznak.

Néhány tízezer forinttól már hozzájuthatunk. A kamera eltárolja a GPS adatokat, a sebességet, valamint több funkciót is beállíthatunk.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Útfelújítás a soproni Jerevánon

A tavaszi útfelújítási program keretében 405 utca újul meg mintegy kétszázmillió forintból… Tovább olvasom