Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 14°C | 26°C Még több cikk.

Újratervezés három iskolában - Fertőd, Fertőszéplak és Sopronhorpács nyert csaknem 340 millió forintot

Három iskola jelentős fejlesztését jelentették be Sopronhorpácson: a fertődi, a fertőszéplaki és a sopronhorpácsi intézmények összesen csaknem 340 millió forintból újulhatnak meg.
A Soproni Tankerületi Központ három iskolája nyert iskolafelújítási pályázatot. Ezt jelentették be hétfőn Marek János tankerületi igazgató, Talabér Jenő polgármester és Barcza Attila országgyűlési képviselőjelölt részvételével Sopronhorpácson.

A faluban két iskolaépületben tanítanak, az alsósokét már korábban korszerűsítették, a felsősöké viszont fennállása óta nem ért meg ekkora felújítást.
A sopronhorpácsi nyolcadikosok szeptemberben már nem jönnek vissza a megújult iskolába, mégis együtt örülnek a többiekkel annak, hogy megszépül az épület. Fotó: Magasi

– A padlótól a padlásig ér, azaz teljes körű lesz a felújítás, ami érinti a tantermeket, a folyosókat, a mellékhelyiségeket, a közösségi tereket, a sportudvart és a tornaszobát is. Lecserélik a tetőt, a nyílászárókat, teljes energetikai korszerűsítés valósul meg és még fejlesztőeszközöket is vásárolhatunk – mondta el a részletekről Varga Hajnalka iskolaigazgató. A volt szolgálati lakás átalakításával irodahelyiségekhez jutnak, nagyobb lesz a könyvtár, két tanterem összenyitásával pedig nyernek egy közösségi teret. A szülők és a tantestület is felkészült az építkezésre, amit a tankerület és az önkormányzat segítségével igyekeznek még idén be is fejezni.

Nemcsak Sopronhorpácson, más iskolákban is nyertek pályázati támogatást. A Fertődi Babos József Térségi Általános Iskolában ugyancsak 149 millió forint áll rendelkezésre ahhoz, hogy felújítsák a tantermeket, folyosókat, nyílászárókat és padlóburkolatot cseréljenek. Korszerűsítik a világítást, felújítják a tornatermet és az udvart, nyelvi labort alakítanak ki és fejlesztik a kémiai előadót. A tetőszerkezet és a fűtési rendszer újulhat meg 39 millióból a Fertőszéplaki Széchényi Ferenc Általános Iskolában, ahol jut majd szintén nyelvi laborra és sporteszközökre is.
A nyertes pályázatok sora ezzel sem ér véget, az új iskolafejlesztési programban a 81,2 milliárd forintból közel 400 település 527 intézménye részesül.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gazdaság: az életminőség javítása a cél

Öt hazai - köztük a soproni vonzáskörzet - és öt osztrák térség gazdaságfejlesztési stratégiájának… Tovább olvasom