Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Újjászületett az ágfalvi polgármester

Ágfalva - Mondhatni, újjászületett az ágfalvi polgármester. Gaál István szívinfarktusa után lábadozik. A faluvezető már jól van, a munkát sem hagyja abba, sőt, 2010-ben is indulna a választásokon.
Mozgalmas, feszült időszakot tudhat maga mögött Gaál István, Ágfalva polgármestere. Jelentős szerepet vállalt abban, hogy megnyíljanak a kishatárátlépők, megszervezte Somfalva (Schattendorf) és Ágfalva közös, nemzetközi fesztiválját. A nyugalom következett volna, amikor minden előzmény nélkül beütött a krach. A hivatalban leült a székébe, mert szúrást érzett a hátában. Munkatársai azonnal mentőt hívtak. A soproni kórházban dr. Nagy Róbert szívinfarktust állapított meg az ötvenhat éves faluvezetőnél. Két hetet töltött itt, aztán egy hét budapesti kezelés következett, majd a soproni szanatóriumban lábadozott. Mint mondja, újjászületett, sokat köszönhet azoknak, akik segítettek és tudták, mi a dolguk.

– Fokozatosan kellett volna leállnom, hozzászoktatni a szervezetem a kevesebb hajtáshoz – mesélte a szanatóriumban Gaál István. – Évek óta nem dohányzom, nem fogyasztok alkoholt, mégis elért a baj. Ráadásul ezentúl nem ehetek szalonnát, és az igazi magyaros ételeket is vissza kell fognom, pedig ezeket szeretem. Dolgozni viszont fogok! Igaz, mostantól nem tizenkét órát, kicsit kevesebbet: nyolcat – mondja mosolyogva.
Már most is behozzák nekem az aláírnivalókat, és átnézem a falu ügyeit. Július elejétől pedig munkába állok.

Gaál István: Fiatal vagyok még, hogy ne dolgozzam.
Gaál István: Fiatal vagyok még, hogy ne dolgozzam.

Az ágfalviak keveset vettek észre a polgármesterük betegségéből, az ügyeket a testület továbbvitte.

– A feladatokat a képviselők között elosztottuk, nálunk ők nemcsak szavaznak, hanem pluszfeladatokat is vállalnak magukra – folytatta Gaál István. – Sokat köszönhetek még a jegyzőnknek is. Jólesett, amikor az ágfalviak felhívtak vagy SMS-t küldtek, érdeklődtek hogylétem felől. Mindezek erőt adnak. Nem rettentem meg, már most eldöntöttem, hogy 2010-ben is indulok a polgármesteri posztért, és majd csak évek múltán megyek nyugdíjba. Az sokkal rosszabb lenne, ha panaszkodnék és elhagynám magam.

Fiatal vagyok még ahhoz, hogy pihengessek egész nap. Az orvostudomány szerencsére ma már szinte csodákra képes.

Olvasóink írták

  • 3. c1 2008. június 30. 16:09
    „Sok-sok egészséget!”
  • 2. Koronika Tamás 2008. június 25. 19:15
    „Kitartást és további sok sikert kívánok, neked!”
  • 1. Fater 2008. június 25. 18:24
    „Megdöbbentett a betegségd híre, most örülök, hogy jól vagy. mielőbbi teljes gyógyulást kívánok neked Pista.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ózonszint, UVB-sugárzás: Veszély a levegőben

Győr-Moson-Sopron - A szokásosnál magasabb ózonértéket – köbméterenként 120 mikrogrammot… Tovább olvasom