Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

Újabb wellnesshotel a Lövérekben

Szeptemberben már vendégeket fogad a megújult szálloda.

Szeptemberben vendégeket fogad a felújított Hotel Maróni egyik szárnya. A teljes felújítás több mint félmilliárd forintba kerül. A város legújabb wellness-szállodája négycsillagos szolgáltatásokat nyújt majd.
Két ütemben újítják fel a Hotel Marónit, a harmadikra – az egykori vegyészüdülő átépítésére – később kerül sor.

– Szeretnénk már szeptemberben vendégeket fogadni az egyik teljesen felújított szárnyban – tájékoztatott Baranyai György igazgató. – A másik átalakítása októberben, novemberben fejeződik be. Összesen 125 szobánk lesz a megfelelő kiszolgálóhelyiségekkel. Az étterem mellett kialakítunk egy 350 fős rendezvénytermet is konferenciák, tanácskozások számára. Nagy hangsúlyt fektetünk majd az éttermi rendezvényekre, bálokra, szeretnénk a soproniak felé is nyitni.

Újdonság az összesen 800 négyzetméteren fekvő wellnessrészleg. A szállodai szolgáltatások színvonala négycsillagos lesz, de az árbesorolása csak három. A mostani számításaink szerint negyven-ötven dolgozót foglalkoztatunk majd, természetesen nem számítva a bérbe adott szolgáltatások alkalmazottait.

Az egykor a szakszervezet tulajdonában lévő, majd privatizált és bezárt, a közelmúltban pedig új gazdára talált Hotel Maróni sorsáról többször beszámolt a Kisalföld.

A város egyik legértékesebb helyén fekvő komplexum hatalmas parkban fekszik. A szakmai befektetők kezére került szálloda tehát megújul, s hamarosan ismét vendégeket fogad.

– A valamikori vegyészüdülő – amely a parkban jól elkülönül a Lövér körútra néző szállodai szárnyaktól – is megújul – folytatta az igazgató. – Olyan emelt szintű otthont szeretnénk itt kialakítani, amelynek lakói élvezhetnék az összes szállodai szolgáltatást is. A konkrét tervek később kerülnek megvalósításra.

Horváth Ferenc

Életút röviden

Baranyai György neve nem ismeretlen a hazai és a külföldi vendéglátásban. Dolgozott a Hotel Sopronban, a röjtökmuzsaji Szidónia kastélyszállodában, itthon és külföldön számos szakmai rendezvényt szervezett. Tudását különböző felsőoktatási intézményekben adja át tanítványainak. A Magyar Szállodaszövetség wellness-szekciójának elnöke.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Polgárháborús filmben statisztálnak

Az HBO gyártásában készülő tévésorozathoz válogattak statisztákat Sopronban. A válogatás este hatig tartott, de már déli 12 órára összegyűlt a szükséges számú jelentkező. Az 1790-es években játszódó film háttérszereplőinek ün-neplő tömeget kell alakítaniuk a fertődi kastélyban. Tovább olvasom