Kisalföld logö

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 19°C | 31°C Még több cikk.

Új utcája lesz Sopronnak

Kedden ünnepélyesen átadják a forgalomnak a Flandorffer utcát. A területen befejeződött a közműcsere és az aszfaltozás.
Befejeződött a közműépítési munka és az útburkolat, valamint a járdák aszfaltozása a Gyár utcának a Táncsics és a Selmeci utca közötti szakaszán. Mint arról lapunkban már beszámoltunk, a Gyár utca ezen részét Sopron a tavalyi év végén az államtól vette át. (Ingatlanokat kap vissza a város a határőrségtől, Kisalföld, 2005. november 4.). Az immár Flandorffer Ignác nevét viselő utcát a Soproni Városszépítő Egyesület kedden délután fél négykor ünnepélyesen átadja a forgalomnak.

– A csatornahálózat kiépítésén kívül az utcában gáz gerincvezetéket is elhelyeztek, ez okozta az átadási időpont módosítását – mondta el a Kisalföldnek Kerekes Attila főmérnök. – Mostanra befejeződött az úttest és mindkét oldali járda aszfaltozása, már csak a parkosítási munkák vannak hátra, illetve néhány épület lábazatának helyreállítása.
A munkákra – a kivitelezői szerződés szerint – eredetileg 112 és fél millió plusz áfás összeget különítettek el. Ezen felül további körülbelül tízmillió forint vált szükségessé, mely az ereszcsatorna-bekötéseket, egy új vízvezetékrendszer építését és a főtávvezeték építését tartalmazza. A gáz gerincvezeték elhelyezése a gázmű saját beruházásában valósult meg.
A Soproni Városszépítő Egyesület egyik alapító tagjáról, Flandorffer Ignácról nevezte el az új, kétirányú utcát. P volt az a soproni polgár is, aki 1866-ban megalapította a soproni gázmű jogelődjét, a „Légszeszvilágítási Részvénytársaságot". A közterület összeköttetésként szolgál majd a Táncsics és a Vitnyédi utca között, így némileg csökkenti a Selmeci utca forgalmát.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érdi Tamás ad jótékonysági koncertet

Érdi Tamás ad jótékonysági koncertet a Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központban… Tovább olvasom