Kisalföld logö

2019. 03. 20. szerda - Klaudia -1°C | 10°C Még több cikk.

Új tagot várnak a konzisztóriumba

Mint az várható volt, önként lemondott a Soproni Egyetem konzisztóriumának szombathelyi tagja, Táncsics Róbert, aki egy ottani autóipari cég ügyvezetőjeként a gépészmérnöki képzés szakmai támogatását volt hivatott képviselni.
A tavaly márciusban – még a szombathelyi karokat is magában foglaló Nyugat-magyarországi Egyetem égisze alatt – megalakult tanácsadó testület összeállításakor az egyetemen zajló oktatási ágak szakmai megoszlása alapján nevezték ki a tagokat. Kónya István – a VELUX korábbi ügyvezető igazgatója, a Soproni Egyetem konzisztóriumának elnöke – a faiparban zajló folyamatokban otthonos, míg Zambó Péter, a Pilisi Parkerdő vezérigazgatója, az Országos Erdészeti Egyesület elnöke az erdőmérnöki kar munkáját támogatja. Kónya István a Kisalföldnek elmondta, a most megüresedett posztra a civil szervezetek bevonásával megkezdődött a jelölés folyamata. Az egyeztetéseket követően a minisztérium dönt arról, ki legyen a harmadik külsős tag. A testületben az egyetem vezetését a rektor és a kancellár képviseli. A konzisztóriumban való részvétel társadalmi munkát jelent, s nem jár díjazással.

A testület feladata az intézmény stratégiai döntéseinek megalapozása, gazdálkodási tevékenységének szakmai támogatása. Előzetes egyetértésükre van szükség, hogy az egyetem szenátusának gazdasági következményekkel járó döntése érvényes lehessen.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dugó: szappanopera a 84-esen - Ellopták Kópházánál az MSZP molinóját

Dugó: szappanopera a 84-esen - Ellopták Kópházánál az MSZP molinóját
Szombaton kitették, hétfőn eltűnt a felirat a 84-es főút mellől Kópházánál. Tovább olvasom