Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Új szakma hódít

Új divatszakma tűnt fel: a handlerek az ebkiállításokon ismert emberek kutyáit vezeti fel.
illusztráció
Új divatszakma tűnt fel az utóbbi években: a handler. Ennek képviselője a sopronhorpácsi Szeli Judit, aki gyakorta szaktekintélyek vagy ismert emberek kutyáit vezeti fel az ebkiállításokon.

Hosszú évek munkája kellett, hogy a sopronhorpácsi lány ismertté váljon a szakmai körökben. Olykor világhírű fajták nevelésével, máskor a kutyaszánhúzó szibériai huskykkal és sporteredményeivel hívta fel magára a figyelmet. Mostanában mások négylábú kedvenceivel aratja a sikereket.

– Menő dolog, ha valakinek saját handlere van – állítja Szeli Judit. – Az országban alig egytucatnyian hódolnak ennek a foglalkozásnak, amelynek a lényege, hogy nem mindegy, ki vezet fel egy kutyát egy fontos kiállításon és versenyen.

Az eb bemutatása, felvonultatása külön hozzáértést igényel – folytatja Szeli Judit. – Egyáltalán nem biztos, hogy egy kiváló tulajdonságú állat kupát nyerhet gazdájának, ha a szigorú zsüri előtt nem kelti a legkedvezőbb benyomást.

Márpedig úgy tűnik Judit érti a dolgát, a versenyre rendelt négylábúak legszebb fajta tulajdonságainak „kidomborítását". Az elmúlt évadban több nemzetközi kiállításon tacskókkal, golden retrieverrel, drótszörű magyar vizslával szerzett a gazdáknak díjakat. Az már csak hab a tortán, hogy kíváló eredményei nyomán a média is felfigyelt Szeli Juditra. A legutóbb a Mátra-Kupa II.Nemzetközi Kutyafogathajtó versenyen az egyik kereskedelmi televíziós csatorna imert műsorvezetőjével Kasuba L. Szilárddal vezettek közös programot. Nézők ezrei láthatták műsorukat, amelyben többek között felnőtteket szórakoztattak, gyerekeket ismertettek meg a kutyák világával.Többek között rajzpályázatot is hirdettek a kicsiknek, a kedvenc négylábúakról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Költözik az ügyelet

Költözik az orvosi ügyelet, nyáron már nem a Lenkey utcában lesz, hanem az Erzsébet-kórházban. Tovább olvasom