Kisalföld logö

2019. 07. 19. péntek - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Új parancsnok Sopronkőhidán

Új parancsnoka van mától a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönnek. Nyima Tamás, a büntetés-végrehajtás alezredese a debreceni börtön éléről érkezett, április elsejétől szól a kinevezése.

Állománygyűlésen jelentették be tegnap délelőtt a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben dolgozóknak, hogy április elsejétől új, kinevezett parancsnoka van az intézménynek.

Nyima Tamás, a büntetés-végrehajtás alezredese, főtanácsos eddig a Hajdú-Bihar megyei börtönt irányította, mától a több mint nyolcszáz fogvatartott elhelyezését biztosító nagy múltú kőhidai fegyház vezetője.

A 41 éves szakember Szegeden kezdte egyenruhás pályafutását, dolgozott Tökölön és a Budapesti Fegyház és Börtönben is, utóbbiban parancsnokhelyettesként is. A rendőrtiszti főiskolát végzett alezredes hobbija a labdarúgás és a túrázás. Úgy tudjuk, egyelőre helyettest nem neveztek ki mellé.

A Sopronkőhidai Fegyház és Börtön országos jellegű végrehajtó intézet. Fotó: Kisalföld-archívum, illusztráció
A Sopronkőhidai Fegyház és Börtön országos jellegű végrehajtó intézet. Fotó: Kisalföld-archívum, illusztráció


Nyima Tamás Biczó László dandártábornokot váltja a parancsnoki poszton Sopronkőhidán. Biczó Lászlót tavaly ősszel bízták meg az intézmény vezetésével, de tudni lehetett, hogy megbízatása csak átmeneti.

A Sopronkőhidai Fegyház és Börtön országos jellegű végrehajtó intézet. Alapfeladata a Soproni Járásbíróság által elrendelt előzetes letartóztatással, továbbá a felnőttkorú férfi elítéltek fegyház és börtön fokozatú szabadságvesztésével, illetve az elzárás végrehajtásával összefüggő büntetés-végrehajtási feladatok ellátása.

Az elítéltek egy része az intézet mellett működő gazdasági társaságnál, a Sopronkőhidai Ipari és Szolgáltató Kft.-nél végez különféle munkát. A társaságnál textil- és ruhaipari, továbbá mosodai szolgáltatásban, külső cégeknek faipari, vasipari és egyéb bérmunkában foglalkoztatják a rabokat. Az intézet a környék egyik fontos munkáltatója is. 

  
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni nyugdíjasegyetem - Tíz deka sajt a csontjainkért

Magyaróvár az I. világháború befejezéséig a mezőgazdasági kutatás-fejlesztés vitathatatlan központja… Tovább olvasom