Kisalföld logö

2018. 12. 10. hétfő - Judit 3°C | 7°C Még több cikk.

Új neve lesz a Matávnak

Jóváhagyták, hogy a Matáv nevét Magyar Telekomra változtassák  anyacége, a Deutsche Telekom mintájára.
Az ügyfelekre semmilyen teher nem hárul a névváltoztatás miatt – jelentette ki dr. Nagy Bálint, a Matáv Rt. kommunikációs igazgatója a Kisalföldnek. A részvénytáraságot napokon belül Magyar Telekom Rt. néven jegyzi be a cégbíróság.

Egy január végi igazgatósági ülés hagyta jóvá, hogy a Matáv nevét Magyar Telekomra változtassák anyacége, a Deutsche Telekom mintájára. Döntöttek a T-márkák teljes körű hazai bevezetéséről is. Még nem dőlt el, hogy továbbra is támogatják-e a város labdarúgó csapatát.

Új márkanevek

– Ügyfeleinkre  semmilyen teendő nem hárul a névváltoztatással kapcsolatban – tájékoztatott Nagy Bálint kommunikációs igazgató. – A korábbi szerződések érvényben maradnak. A cég holding típusú szervezetként működik majd, amely gyakorolja a tulajdonosi jogokat, koordinálja és irányítja a cégcsoporthoz tartozó, önálló márkanévvel rendelkező üzletágakat. Ilyen például a T-com, amely a vezetékes szolgáltatásokat – telefon, internet, kábeltelevízió – foglalja magában. Újdonság lesz a T-pont bolthálózat kialakítása, ahol az összes termék és szolgáltatás elérhetővé válik.

Elbocsátások várhatóak


A Matáv Rt. 7700 dolgozót foglalkoztat. Mint megtudtuk, még idén végrehajtják a tavaly bejelentett több mint 20 százalékos létszámleépítést. – A névváltoztatásnak nincs semmi köze a tervezett leépítéshez – folytatta Nagy Bálint. – A munkaerő-szükségletet  mindig a piaci viszonyok határozzák meg.

A Matáv eddig ismert volt széles körű támogatási rendszeréről is. Az ígéretek szerint ezt a tevékenységüket a jövőben megtartják, és megmarad a helyi kezdeményezések szponzorálása is.
Tárgyalások a támogatásról

Sopronban ez azért izgalmas kérdés, mert a Matáv – a korábbi tulajdonos – névadó főtámogatója a város NB I-es labdarúgó csapatának.
– A szponzori szerződés lejár a bajnokság végén – válaszolta kérdésre a kommunikációs igazgató. – Egyelőre nincs garancia arra, hogy megújítják a megállapodást. A két fél tárgyal az együttműködés sorsáról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hiányzik a bevásárlóközpont

Az ágfalvi lakótelepen hiányolják az ott lakók a bevásárlóközpontot, egyelőre nincs mód az építésre.… Tovább olvasom