Kisalföld logö

2019. 05. 19. vasárnap - Ivó, Milán Még több cikk.

Új kancellár Sopronban - Megoldáskereső csapatjátékos

- A Soproni Egyetem működésének piaci viszonyokhoz való folyamatos igazítása a legfontosabb feladatom. Csapatjátékosként meggyőződésem, hogy a jelentős eredmények eléréséhez, a gyarapodáshoz mindnyájunk szoros együttműködése szükséges - nyilatkozta a Kisalföldnek Skala János, az intézmény új kancellárja.
– A soproniak sokat várnak öntől, helyiként jól ismeri a térség nehézségeit és a lehetőségeket is. Kancellárként mi a legfontosabb célkitűzése? – fordultunk Skala Jánoshoz, aki korábban a GYSEV-nél volt hosszú éveken át felsővezető. (Előzmény: „Igazgatói székből a kancelláriába", Kisalföld, 2018. augusztus 4.)

– Látni kell, hogy a felsőoktatási intézmények társadalmi, gazdasági és szakmai-iparági környezete is nagymértékben megváltozott, az egyetemeknek pedig meg kell találniuk ebben a környezetben is a fejlődés lehetőségeit. Három évre szóló megbízatásom alatt a legfőbb célom, hogy ezekhez a piaci viszonyokhoz igazítsuk a Soproni Egyetem működését – válaszolta az új kancellár. 

– A stabilitás megőrzése és a sokoldalú, intenzív intézményi fejlődés beindítása a kulcsszavak. A karainkat jellemző különleges tudásbázis és innovációs potenciál hasznosítását, piacon történő intenzívebb értékesítését súlyponti kérdésnek tekintem. Ezért az eddiginél is szorosabb együttműködésre törekszünk a régióbeli cégekkel, piaci szereplőkkel, intézményekkel és a várossal is, hogy az oktatói gárda szakmai hozzáértése és az egyetemi fiatalság innovatív ötletei, produktuma a térség közös fejlődését eredményezze. Erre már vannak példák.
 
Skala János: Hiszek az egyéni tudáson alapuló szervezeti kiválóságban. Fotó: Magasi
Skala János: Hiszek az egyéni tudáson alapuló szervezeti kiválóságban. Fotó: Magasi
 

– Nyilván sokan számítanak arra, hogy a korábban szerzett felsővezetői tapasztalatait átemeli az egyetemi munkájába.

– Klasszikus csapatjátékosnak tartom magam. Az egyetem rektorával, prof. dr. Náhlik Andrással több évtizede ismerjük egymást, kölcsönös a bizalom. A következő hónapok az egyetem és a karok működésének mélységi feltérképezéséről szólnak, a kapott eredményekből, információkból lehet majd levezetni a következő lépéseket. E folyamaton az intézmény vezetőségével közösen fogunk dolgozni. Megoldáskereső emberként vallom felmenőim intelmét: minden helyzetben dönteni kell, a legrosszabb, ha nincs döntés.

– Mi a helyzet a hallgatói létszámmal?

– A mostani felvételi adatok biztatóak, ezzel együtt keressük a bővítés lehetőségeit. Fontos, hogy a Sopronba érkező egyetemistákat magas színvonalú intézményi háttér fogadja. A selmeci hagyományok közösségépítő szerepéről se feledkezzünk meg, amely szintén fokozza egyetemünk vonzerejét, s egyúttal biztosítja a jó hallgatói légkört. Mindezzel azt szeretnénk elérni, hogy országos szinten erősödjön annak híre, mennyire jó a Soproni Egyetem diákjának lenni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zúgolódós ligaértekezlet az SC Sopron indulása miatt

Zúgolódós ligaértekezlet az SC Sopron indulása miatt
A piros-fehérek korábban csak a harmadosztályba kaptak besorolást. Tovább olvasom