Kisalföld logö

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 16°C | 26°C Még több cikk.

Új esetkocsi állt szolgálatba Sopronban

Új esetkocsi állt szolgálatba SopronbanA leltárban huszonhárommillió forinttal szereplő mentőautó felszerelését Bujtás József állomásvezető és Győrfi Pál kommunikációs igazgató tekintette át.
A hivatástudat a legfontosabb, de nem árt hozzá egy jól felszerelt, biztonságos mentőautó. Sopronban egy új esetkocsi szolgálja a bajbajutottakat és a mentődolgozókat.
Hatezer-egyszáz mentés, kilencvennégyezer kilométer – ezek a soproni mentőállomás statisztikai adatai egy évre, de ki tudja, hány megőrzött élet és egészség áll a sikeres beavatkozások mögött.

A harmincnégy dolgozónak munkát adó, négy vonuló egységgel működő állomás tegnap új és korszerű Mercedes esetkocsival gazdagodott, s ezt politikusokkal, városvezetőkkel közösen ünnepelték. De miért kell egy beszerzést ilyen külsőségek között avatni, amikor egyértelmű, hogy a mentéshez mentő kell? – nem ünneprontóan, de ezt is megkérdeztük Győrfi Pál kommunikációs igazgatótól.

– Való igaz, a gépkocsibeszerzéseknek folyamatosaknak kell lenniük, a feladatvégzésünk alapja, a kérdés tehát jogos. Csakhogy voltak évek az Országos Mentőszolgálat életében, amikor egyetlen új autó sem állt munkába. 2010-ben kezdődött el a javulás folyamata, ami még ma is tart. Idén száznégy új kocsit vehetett az OMSZ, ezek egyike a soproni. Mindet nem ünnepeljük így, de nekünk is fontos, a bajtársaknak is, a régiónak is, ezért megmutatjuk mindenkinek – mondta ismert mosolyával a szolgálat szóvivője.

Dr. Lórántffy Mária regionális igazgató példaértékűnek nevezte a soproni intézményekkel való kapcsolatukat és társadalmi megbecsültségüket. Az Együtt az Életért, Sopronért Mentőalapítvány, a városvezetés rendszeresen támogatja munkájukat és munkatársaikat.

Az igazgató egy érdekességet is elárult: az ország minden új mentőautóján ott van már a szlogen – Hivatás az életért –, s ezt egy soproni bajtársuk, Csillag Zoltán jegyzi.

Volt tehát mit ünnepelni tegnap a soproni mentőállomáson, ahol Fodor Tamás polgármester és Molnár Ágnesországgyűlési képviselő jelenlétében Máté Gábor főigazgató adta át az állomás vezetőjének, Bujtás Józsefnek az esetkocsi kulcsait.
Gépkocsibeszerzések az OMSZ-nél
2010 végén 849 millió forintos állami forrásból 37 esetrohamkocsit vásárolhattak, egy autót az evangélikus egyház adományozott, két újszülöttmentő került Miskolcra és Szegedre. A következő évben 750 milliós forrásból 23 mentőgépkocsi, 2012-ben 1,45 milliárdból 60 autó került a szolgálathoz.

A 2014. évi nagy uniós beszerzés keretében több mint négymilliárdból vehettek 178 járművet. Tavaly több hullámban összesen ötvenhárom mentővel és huszonkét mentőorvosi kocsival gazdagodtak és adományként is kaptak egy mentőt. Négymilliárdos állami forrásból idén 104 kocsi beszerzése, szolgálatba állítása történt meg.
 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tehetséggondozásban kiválóak Hegykőn

Tehetséggondozásban kiválóak Hegykőn
Tovább olvasom