Kisalföld logö

2019. 03. 20. szerda - Klaudia -1°C | 10°C Még több cikk.

Új bevásárlóközpontok épül(het)nek

Sopron a térség kereskedelmi központja lehet, ugyanis új bevásárlócentrumok építését tervezik.
Az a folyamat, amely már hosszú évekkel ezelőtt elkezdődött, és nagyjából már lezajlott a szomszédos ausztriai városokban, például Kismartonban (Eisenstadt) és Bécsújhelyen (Wiener Neustadt), Sopronban még csak most kezdődik igazán. A városban két kereskedelmi centrum kialakulása körvonalazódik. Az egyik a Győri úton és környékén, a másik pedig a Lackner Kristóf utcában. Mindkét területen működnek már kisebb-nagyobb kereskedelmi és szolgáltató központok, de újabbak is épülnek. Szinte naponta röppenek fel hírek egy-egy új áruházlánc megjelenéséről.

Arról már tájékoztattuk olvasóinkat, hogy a volt húsgyár területének egy részén a Lidl nyitna üzletet, de egyelőre nincs mozgás a területen. A Győri út és az Iparkörút sarkán – a Tescóval szemben – információink szerint egy Family Center épül, a Győri úton pedig Bricostore barkácsáruházat terveztek. Kérdés persze, hogy az elképzelések mikor valósulnak meg, és komolyak-e a befektetők szándékai. Mindenesetre az itteni övezet határa szép csendesen kitolódik, és elér majd egészen Kópházáig, ahol a körforgalom mellett az OBI tervez egy barkácsáruházat, de ezt nem erősítette meg Pilsits Mária, a település polgármestere.

Mint mondotta, korábban szó volt róla, de még nem jelentkeztek az önkormányzatnál, hogy engedélyt kérjenek.
A Győri úton viszont már áll az az épület, amely egy bútoráruháznak ad majd otthont.

A város másik fele is ideális helyszín további bevásárló-, kereskedelmi- és szolgáltató centrumok kialakítására. Nyilván nem véletlenül épült ide az Interspar és az osztrák vásárlókra is alapozó Plaza, de a határig nyúló területen az elképzelések szerint nagyszabású beruházási program valósulhat meg, vendéglátó, kereskedelmi és szórakoztató létesítményekkel.

A cégek részben a hazai vásárlóerőre számítanak, részben pedig a külföldiekre, akik a schengeni egyezmény életbe lépését követően nyilván még nagyobb számban lépik át a határt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődött a kutyák elszállítása

A szőlőhegyi kutyatenyészetből megkezdődött az ebek állatmenhelyekre történő szállítása. A kapitányság zászlósa, Kelemenné Zsirai Krisztina felvezetésével a konvoj először az Új utcai épületekhez indult, ahol a már mikrocsippel ellátott és jegyzőkönyvezett kutyák kerültek az autókba. – Hat kutyát szándékozunk elvinni Sopronból – mondta Fazekas Ilona, az állatmenhely képviselője. Tovább olvasom