Kisalföld logö

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -5°C | 1°C Még több cikk.

Tűztoronymozi

Sopron - Kétnyelvű szabadtéri nyári rendezvényként holnap este 7-kor nyitja kapuit a Tűztoronymozi.
– A tornyok és a filmek emberi sorsokról, kultúráról mesélnek történeteket – foglalta össze az első Tűztoronymozi filozófiáját az ötletgazda főszervező, Claus Sommer, a Sopronban élő osztrák idegenforgalmi szakember.
– Az augusztus 2-ig tartó programban esténként 7-kor lesz kapunyitás, a beszélgetések 20.15-kor, a vetítések 21 óra tájt kezdődnek. Klasszikusokat, a magyar és az osztrák filmek legújabb csillagait, valamint a két ország filmarchívumainak eddig ritkán látott kincseit mutatjuk be. Holnap este, a megnyitót és a toronyzenét követően Richly Zsolt legszebb rajzfilmjeiből éppúgy vetítünk, mint Friedrich Károlytól a Soproni szimfóniát 1934-ből. Az alkotás gyakorlatilag az első soproni idegenforgalmi reklámfilm volt s az 1934-es budapesti bemutatón az akkori polgármester, Sopronyi-Thurner Mihály is részt vett. Ezen túlmenően a Sopron anno 1920–1930 című némafilmet dr. Tóth Imre múzeumigazgató kommentálja, s osztrák dokumentumfilmet, továbbá Szalay Péter „Odaát" című művét láthatja a közönség. Filmpremier is színesíti a nyitónapot, levetítjük dr. S. Kárpáti György Határtalan történet című alkotását.

Richly Zsolt rajzfilmrendező, a híres kockás fülű nyuszi megteremtője munkáiból a gyerekeknek is vetítenek válogatást szombaton este 6-kor a Tűztorony pincéjében. Ez alkalomból minden gyermek meglepetésben részesül.

Olvasóink írták

 • 6. Cklaus 2008. július 24. 17:45
  „S A ????

  Nácziiiiiiiiiiiiiii!!!”
 • 5. mindigatutit 2008. július 24. 16:22
  „mi a faxért kell mindenbe belekverni a politikát:(((”
 • 4. SAmu 2008. július 24. 13:03
  „Kedves zzz! Aki valamit nem tud, az ne oktasson másokat. Minthogy németül évtizedes ottartózkodás után némileg tudok, no meg Klaus-szal kapcsolatban állok, csak akkor szoktam "okoskodni", ha 100% biztos vagyok a dolgomban. Az úr egyébként mondatban kisbetűvel irandó, kivéve a megszólítást.Szerinted pl. helyes-e, hogy a tisztelt Kisalföld ugyanabban a cikkben az interjúalanya nevét hol így írja: Shubert, hol pedig úgy: Schubert? (Ez is leellenőrizhető!)
  (Sch. Éva). Ha gondolod, szívesen levizsgáztathatsz németből. A Te hibákat elnéző és megvédő magatartásod jellemző az ország jelenlegi állapotára is. "Nem baj, ha elszúrtuk, vagy elqurtuk, úgy is jó ezeknek...." mondaná valaki. Köszi 34xy!”
 • 3. 34xy 2008. július 24. 11:57
  „Kedves zzz!
  Samut megvédem. A fent említett Úr Bizony K-val írja a nevét, ezt biztos forrásból tudom.Így jogos Samu észrevétele.”
 • 2. zzz 2008. július 24. 09:55
  „Kedves SA !

  Megint okoskodsz, legalábbis, de azt hiszed, te mellélőttél...
  Van ilyen, de mielőtt talán okoskodnál ,érdemes lenne tudásodat is felfrissíteni, vagy utána nézni a dolgoknak..

  Igen létezik Claus és Klaus is, C-vel és K-val is...
  Németországban és Ausztriában egyaránt.
  Feltehetően azért írta C-vel a KIsalföld, mert az Úr is így használja..”
 • 1. SAmu 2008. július 24. 08:12
  „A Kisalföldnek megint nem sikerült egy német nevet leírni: Klaus a helyes, Claus a súlyosan hibás. Minek írnak külföldi neveket, ha állandóan hibáznak? (126.eset!).”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lisztet népszerűsíti, oktatja

Sopron - Tajvani, finn, kanadai és magyar zongoristáknak tartott mesterkurzust Bogányi Gergely… Tovább olvasom