Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 2°C Még több cikk.

Tűzgyújtási tilalom: még a kijelölt helyen is tilos

A tilalom kiterjed a felsorolt területeken kijelölt tűzrakó helyekre, a közút és vasút menti fásításokra, valamint a parlag- és gazégetésre.

Tudnivalók a hétvégére

Március 11-től a száraz időjárási körülmények miatt tűzgyújtási tilalmat rendeltek el, ezért az erdőkben, valamint az erdőterületek határától számított kétszáz méteren belül tilos tüzet gyújtani. A tilalom kiterjed a felsorolt területeken kijelölt tűzrakó helyekre is, a közút és vasút menti fásításokra, valamint a parlag- és gazégetésre is. Az elrendelt tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes - tájékoztatta portálunkat Molnár Sándor alezredes, a soproni kirendeltség vezetője.

A hétvégén igazi tavaszt ígérnek a meteorológusok. A Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség felhívja a kirándulók és a mezőgazdasági területeken dolgozók figyelmét, hogy a tűzgyújtási tilalom előírásait tartsák be.

Az elmúlt hétvégén a soproni hivatásos tűzoltók Sopron külterületén több esetben oltottak el gondatlanságból keletkezett tüzeket. A száraz időszakban keletkező kisebb tüzek sok esetben közvetlenül erdőterületeket veszélyeztetnek, ezért nagyon fontos hogy a tüzet észlelők minél előbb értesítsék a tűzoltóságot a 105-ös telefonszámon.Olvasóink írták

 • 6. soproni 2012. március 16. 16:37
  „3.szdavid.Jó hírem van.Ma személyesen bementem érdeklődni a soproni tűzoltóságra és egy nagyon kedves úr elmondta,hogy mik a feltételei az avar égetésnek.Előtte be kell jelenteni a tűzoltóságon,ha szeretnénk elégetni a száraz növényeket .Nem engedélyt adnak csak jó,ha tudják,hol készülünk tüzet rakni.Ez nem vonatkozik olyan kertekre,amiknek a közelében erdő illetve fás terület található.Térképen megnézte,hogy hol a kertünk és nekünk szabad avart égetnünk.”
 • 5. soproni 2012. március 16. 13:45
  „4.scilla! Köszönet a hasznos infóért:)”
 • 4. scilla 2012. március 15. 20:09
  „Szdavid, ajánlom figyelmedbe a következő cikket: http://ingatlanmagazin.com/penz-es-jog/tudta-ha-tuzet-gyujt-a-kertben-azt-elore-be-kell-jelenteni-szabalyok-a-tuzgyujtasra-vonatkozoan/
  Meg ezt a cikket is: http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/avart_egetni_tilos_kiveve_ha_szabad/2069239/
  Nem találok most így hirtelenjében soproni rendeletet arról, hogy kiemelték-e külön, vagy érvényes az általános rendelkezés.”
 • 3. szdavid 2012. március 15. 18:49
  „Akkor a kertünkben sem lehet gallyakat elégetni ezek szerint? Vagy azt szabad? És mi lesz ha esik az eső, utána hogyan égessem el a gallyakat?”
 • 2. soproni 2012. március 15. 18:22
  „Csodálkoztam volna,ha nem pont akkor,amikor elkezdődnek a kerti munkák.”
 • 1. moose 2012. március 15. 09:20
  „Száraz idő miatt. Dde ha nedves az idő, akkor meg nincsen száraz fa . Szerintem a szél sokkal nagyobb veszély. Ami most ponnt ma nincsen.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összefogással szépülnek a falvak

Nagylózson és Sopronkövesden pályázati segítséggel, társadalmi munkával alakítanak ki közösségi tereket, most még parlagon álló helyeken. Tovább olvasom