Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Turisztikai egyesület alakult

Tizennyolc taggal alakult meg Hegykőn a turisztikai egyesület. A cél az, hogy összefogják a helyi turisztikai vállalkozásokat.

A turizmusban Hegykő nem csupán a térség, hanem a Nyugat-Dunántúl meghatározó települése. A vendégéjszakák száma meghaladta a százezret. A növekedés 2000 óta évi 8–10 százalékos. Ezért időszerű volt, hogy a községben is megalakuljon a turisztikai egyesület. Az új szervezetet tizennyolc taggal a napokban hozták létre.

– Az elmúlt években is jó volt a kapcsolat a helyi idegenforgalomban érdekelt vállalkozókkal és a szállásadókkal – mondta el Jakab Zsolt, az egyesület elnöke. – Az új szervezetnek köszönhetően hatékonyabban használhatjuk fel a meglévő forrásokat, közösen határozhatjuk meg a megvalósítandó célokat, részt vehetünk pályázatokon.

Jakab Zsolt hozzátette, a település az ár és a színvonal tekintetében vonzó a hazai és a külföldi turisták számára. A szezon már most sem rövid, ugyanis májustól októberig tart. A községben már jogerős építési engedéllyel rendelkezik a Fertő-part első négycsillagos szállodája, valamint két panzió. Ezenfelül további megvalósíthatósági tanulmányok is rendelkezésre állnak. Azaz a jövőben bővülhet a kínálat a közel 1400 lelkes településen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliárdok kutatásfejlesztésre

Sopron - A kutatóegyetemmé válást segíti elő az az újabb hétmilliárd forint, amelyet a… Tovább olvasom