Kisalföld logö

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 16°C | 26°C Még több cikk.

Tündéri titkok a gyermekrajzokon

Sopron–Ágfalva - A mesék igazi ismerői csakis a gyerekek. Ezért a Kisalföld a megye iskolásait kérte meg arra, hogy illusztrálják készülő mesekönyvét. A kötet tündéri titkokkal lett tele.
A Kisalföld Tündértitkok című mesekönyvét a vállalkozó szellemű, szárnyaló képzeletű olvasók írták. A kötet szerkesztői győri, soproni, ágfalvi, fertőszentmiklósi, hegykői és fertőrákosi iskolásokat kértek fel a mesék illusztrálására. Tündéri rajzok születtek!

– Minden feladat egy kihívás, de ez különösen kedves volt nekem, mert én még ahhoz a generációhoz tartozom, akik számára a könyv örök érték – mondja a soproni Petőfi-iskolában tanító Bazsóné Nagy Gabriella, akinek rajzszakkörösei részt vettek a mesék megrajzolásában.

Nem is kellett noszogatni a gyerekeket, örömmel vállalkoztak a feladatra. Volt, aki egy meséhez több illusztrációt is készített- mondta Bazsóné Nagy Gabriella.

Augmayer Fanni a nyolcadik b-ből például két rajzot küldött a könyv szerkesztőinek. – Még sohasem szerepeltem könyvben, már nagyon kíváncsi vagyok, hogy fest a rajzom nyomtatásban. Szeretek rajzolni, pályázni is szoktam velük, s ha másnak is tetszik, amit csinálok, az külön öröm.

Ágfalvi iskolások.
Ágfalvi iskolások.

Lenzinger Réka 8. a osztályos a Petőfiben és persze rajz szakkörös. Három meséhez is rajzolt, a kedvenc történetéhez több képet is készített. – Anyukámék is nagyon várják már a könyvet, biztosan veszünk belőle, talán többet is – mondja a szerzők izgatottságával.

A hatodik b ifjú tehetsége Keméndy Csaba, aki szinte tudományos alapossággal látott a nem hétköznapi feladatnak.

– Egy könyv „számára" rajzolni felelősség. Nagyon szerettem volna, ha jól sikerül a rajzom és beválogatnak. Ezért több vázlatot is készítettem, jól elgondolkodtam a történeten. Örülök, hogy sikerült – mondja komolynak szánt, de pajkos mosollyal a a képzőművészeti álmokat is dédelgető, egyébként kertészmérnöknek készülő fiú.

Lelkesedésért nem mentek a szomszédba az ágfalvi gyerekek sem. Igaz, Rozmán Zoltán tanár úr sem arról híres, hogy megfutamodna a feladatok elől. Nemrég zárult például az ágfalvi rajz- szakkörösök önálló kiállítása a soproni GYIK-ban.

– A gyerekeknek nagy szükségük van arra, hogy megmérettessék magukat, minél szélesebb körből kapjanak visszajelzéseket. Ezért is örültem a lehetőségnek. A szakkörösöket pedig annyira inspirálta a feladat, hogy azóta elkészítették saját meséskönyvüket is, természetesen számos rajzzal illusztrálva...

A második osztályos Varga Bálint, Sztrokay Martina és Kassai Dorottya nagyon szeretnek rajzolni. Szívesen papírra vetnek bármit, amire Zoli bácsi kéri őket, de ha otthon ülnek a papír elé, szívesen festenek állatokat. S mivel szeretik a mesét, és mostanában talán még jobban is, gyakran a szakköri foglalkozáson is megkérik a tanár bácsit, meséljen kicsit.

Már megrendelhető!

A Kisalföld mesekönyve már megrendelhető az ingyenesen hívható 06-80/504-504-es telefonszámon. Hűséges előfizetőink 3500 forint helyett 1990 forintért juthatnak hozzá a kötethez.

Petőfi-sulisok: Bazsóné Nagy Gabriella büszke tanítványaira, akiknek rajzai szerepelnek majd a kötetben. Keméndy Csaba, Augmayer Fanni és Lenzinger Réka alig várják, hogy kezükbe vegyék a mesekönyvet.


Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzmosás ellen is sikeresek

Sopron - Jövőre az eddigi egy karton helyett két doboz cigaretta hozható be az országba vámmentesen.… Tovább olvasom