Kisalföld logö

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 3°C | 10°C Még több cikk.

Tudta? A Magyar Kétfarkú Kutya Párt tovább plakátol Sopronban - fotó

Tudta? A Magyar Kétfarkú Kutya Párt tovább plakátol Sopronban - fotó
Panaszt nyújtott be a választási irodánál a Magyar Kétfarkú Kutya Párt. Az akciójuk folytatódik.
A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerint jogsértő, hogy Szombathelyen letépkedték a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) plakátjait. A testület hétfői ülésén ugyanakkor egy másik ügyben az MKKP-t elmarasztalta amiatt, hogy egy soproni önkormányzati épületre engedély nélkül ragasztott népszavazási plakátot.

A párt plakátjait szeptember 10-én tépkedték le Szombathelyen. A testülethez benyújtott kifogás alapján megállapították a jogsértéseket, de – mivel az elkövetők ismeretlenek maradtak – nem tudták eltiltani őket a további jogsértéstől.

Más kifogások is érkeztek plakáteltávolításokról több településről, de ezeket a beadványokat – formai hibák miatt – érdemi vizsgálat nélkül utasította el az NVB.

Az MKKP-t ugyanakkor elmarasztalták amiatt, hogy aktivistái Sopronban a Liszt Ferenc konferencia-központ mellvédjére pénteken plakátokat helyeztek el.

A kifogást Fodor Tamás polgármester nyújtotta be, azt jelezve, hogy a plakátkihelyezéshez a tulajdonos önkormányzat hozzájárulása lenne szükséges, ám ezt ők nem adták meg.

A testület a jogsértést megállapítva eltiltotta az egyik – fényképen is azonosítható – aktivistát, Vörös Viktort, aki MSZP–DK–Együtt–PM színeiben nyert a helyi közgyűlésben mandátumot, és eltiltotta a további jogsértésektől

Az NVB határozatai nem jogerősek, ellenük öt napon belül jogorvoslattal lehet élni a Kúriánál.

Korábban:

Mint megírtuk, városszerte megjelentek a Magyar Kétfarkú Kutya Párt plakátjai Sopronban. A Tudta? ellenkampány szórólapjaiból jutott bőven a nemrég felújított Várkerület útburkolataira, járdáira is.

A soproni önkormányzat pénteken este azt közölte portálunkkal, hogy kampány idején is tiszteletben tartják a véleménynyilvánítás szabadságát, de a jogszabályok pontosan rögzítik a politikai plakátok elhelyezésének lehetőségeit.

Miután a belváros szerte engedély nélkül elhelyezett plakátok ezen túlmutatnak, az önkormányzat megteszi a szükséges jogi lépéseket.
Újabb plakátok Sopronban


Ennek kapcsán a Magyar Kétfarkú Kutya Párt is lépett.

- Magyar Kétfarkú Kutya Párt soproni aktivistáinak csoportja a vasárnap élt a jogával és panaszt nyújtott be a törvényesen kihelyezett plakátjainak eltüntetése ügyében a választási iroda felé - tudatta a kisalfold.hu-val a párt helyi aktivistája.

Kiemelte: ezen jogával minden egyes plakátrongáláskor és eltüntetéskor a jövőben is élni fog, védve a rendet és a törvényességet.

 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Széchenyi István születésének 225. évfordulójának ünnepéről beszélt Firtl Mátyás a Parlamentben

Széchenyi életművét az előttünk álló időkben a jövő nemzedéke számára tettrekészségben átörökíteni,… Tovább olvasom