Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Tudomány – ingyen: gazdag programot kínál a TIT

Sopron - Mit adnak manapság ingyen? A tudományt! A Soproni TIT-ben indul az őszi szemeszter: a szabadegyetemek többek között az egészség-, a társadalom-, a természet- és a műszaki tudományokat kínálják – s cserébe csupán figyelmet kérnek.

Egy rendezvényen két napon három neves egyiptológus – így kezdi őszi szemeszterét a Soproni TIT. Szeptember 18-án és 19-én a százéves magyar egyiptológia előtt tisztelegnek a Gróf Almásy László Keletei Szabadegyetem keretében az előadók. Októberben a Törökország Kelet és Nyugat között című könyvet mutatja be a szerző, dr. Balázs Judit. A Nikolics Károly Egészségtudományi Szabadegyetem szeptember 22-én dr. Baranyai Tibor főigazgató főorvos előadásában a soproni kórház történetével kezd. Októberben új diagnosztikai eljárásokról lesz szó, decemberben pedig az AIDS-ről tudhatnak meg többet a hallgatók.

A Breuer György Madártani és Természetvédelmi Szabadegyetem szeptemberben Széll Péter Madarászszemmel Dél-Indiában című beszámolójával nyit, majd Skandinávia madárvilágával és Darwin madaraival folytatja. A Csapody István nevét viselő természettudományi előadás-sorozatban az érdeklődők megismerhetik az erdészeti felsőoktatás 200. évfordulójára tavaly elkészült háromkötetes könyvet és megemlékeznek a száz éve született Kárpáti Zoltánról. A Sopronban
augusztusban sikerrel megrendezett világkonferencia eredményeit is számba veszi a Winkler Oszkár Műszaki Tudományi Szabadegyetem és felelevenítik a Petőházi Cukorgyár szép napjait is. ˝Elrettentés vagy bosszú – a 13 honvéd tábornok kivégzése˝ – ez a címe Kenessei Károly történész előadásának, ami október 6-án az aradi vértanúknak állít emléket a Környei Attila Társadalomtudományi Szabadegyetem előadásainak sorában. A média mint művészet – ezt az érdekes témát tárja hallgatói elé Nagy Róbert, az AMI tanára a Renner Kálmán Művészeti Szabadegyetemen, ahol Soltra E. Tamás az éremművészet természetéről és határairól is szól majd. Az Ausztráliában járt Szalai Tamás a távoli földrészen tett csillagászati megfigyeléseit osztja meg a Fényi Gyula nevével fémjelzett Csillagászati Szabadegyetem résztvevőivel. Történeti kertekkel is foglalkozik a Barabits Elemér Kertészeti Szabadegyetem októberben, a téli estéken pedig a gyógynövényekről lesz szó.

Olvasóink írták

  • 3. Pártatlan 2009. szeptember 14. 22:38
    „Széchenyi tér 2., az úgynevezett Széchenyi-palota, 2.emelet. Ott biztos adnakrészletes programot is.”
  • 2. Adeleida 2009. szeptember 13. 19:45
    „Egész pontosan hol is lesz?”
  • 1. pernyekergető 2009. szeptember 13. 11:39
    „Hogy tudok hozzájutni a részletes programmhoz?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Válság a pénzügyekben – pénzügyek a válságban

A válságenyhítő EU-intézkedésekről, azok hatásairól rendeznek konferenciát az NYME Közgazdaság-tudományi Karán szeptember 29–30-án, amelyre várják az érdeklődőket. Tovább olvasom