Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 1°C Még több cikk.

Tüdőembólia okozta Ágota Gábor halálát

Az egykori soproni alpolgármestert hamvasztás után, január negyedikén a Szent György templomban helyezik végső nyugalomra.

– Az igazságügyi orvos szakértői vizsgálat igazolta az elsődleges feltételezéseket: tüdőembólia okozta Gábor halálát – mondta el megtörten portálunknak Ágota Tamás, az elhunyt testvére. – Sajnos számolni kellett ezzel az eshetőséggel is, bár amíg nem következik be a tragédia, erre nem gondol az ember. Aki már volt kórházban, tudja, minden orvosi beavatkozás kockázattal jár, amit száz százalékkal nem lehet kivédeni.

Mint arról beszámoltunk, az egykori soproni alpolgármester, volt országgyűlési képviselő pénteken műtéten esett át, egyik veséjét daganat miatt el kellett távolítani. A műtét sikerült, de másnap minden előjel nélkül rosszul lett, elesett és meghalt.

– Az orvosok és az ápolók mindent megtettek érte. Megpróbálták újraéleszteni, emberfeletti módon küzdöttek az életéért. A szakmai és emberi várakozásokat messze meghaladóan, példaértékűen tette a dolgát mindenki. A családdal is nagyon együtt érzőek voltak, láttuk, hogy őket is lesújtotta a bátyám elvesztése. Csak köszönetet tudunk mondani valamennyiüknek.

A család tragédiáját az is fokozza, hogy Gábor és párja babát vártak. Bettina szíve alatt két fiúcska cseperedik. – Az egész család minden erejével Betti mellett van. A szülők, a testvérek mind azon leszünk, hogy a gyerekek egészségben, szeretetben felnevelkedjenek – tette hozzá Ágota Tamás.

Ágota Gábort akaratának megfelelően hamvasztani fogják és családi körben helyezik végső nyugalomra. A gyászszertartás azonban nyilvános lesz, amit a Szent György-templomban celebrál Henczel Szabolcs atya, január 4-én 15 órakor. A család a szertartásról a későbbiekben tesz közzé gyászjelentést.

– Ágota Gábor halálát követően a kórház igazságügyi boncolást kért, hogy tisztázzák a hirtelen halál bekövetkeztének okát. A megyei főkapitány elrendelte a vizsgálatot, amit hétfőn végeztek el a szakértők – mondta el a Kisalföldnek Ringelhan Birgit, a soproni kórház patológiai osztályának vezetője. – Azóta az értesítést is megkaptuk a főkapitányságról. Eszerint a műtéti seb és a műtéti terület teljesen rendben volt, a kórház dolgozói nem vétettek, a halál oka: totális tüdőembólia.

A szakember hozzátette, a tüdőembólia kialakulásában fokozott kockázati tényezők a véralvadási zavarok, a műtét utáni állapot és a rosszindulatú daganat. A totális tüdőembólia lényegében azt jelenti, hogy az ér faláról vérrögök szakadnak le, amik belekerülnek a véráramba, majd a jobb szívfélen keresztül a tüdő fő verőerébe jutnak és teljesen elzárják azt. A fő verőér hirtelen elzáródása annyira megterheli a szívet, hogy azonnali halált okoz. A folyamat rendkívül gyors, egyszerűen nem hagy időt orvosi beavatkozásra.

Ringelhan Birgit azt is fontosnak tartotta elmondani, a kórház dolgozóinak csak kismértékben vigasz, hogy nem ők vétettek. A beteg elvesztése valamennyiüknek nagy bánatot okozott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronban pezsgett a zálogpiac

Egy soproni antikvitás-üzlet tulajdonosa elmondta, hogy a kereslet most mintegy 30 százalékkal, a… Tovább olvasom