Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Tragédiát okozott a vad

Vaddisznó okozott halálos közúti balesetet szerdán éjjel a Fertő-parti út Fertőboz és Hidegség közötti szakaszán. A nyárfa, aminek szerdán éjjel a kék Daewoo Matiz nekicsapódott, rendületlenül áll az út szélén, csak kérge tört le, s emlékeztet a tragédiára.
Erre autózott a 37 éves férfi, amikor hirtelen egy vaddisznó ugrott elé. A kocsi a menetirány szerinti bal oldalon, az árok partján álló nyárfának csapódott. Hogy pontosan mi is történt a következő pillanatokban, azt majd a szakértők állapítják meg. Az autót vezető hegykői férfi a helyszínen életét vesztette. Három gyermeke maradt félárván.

A Fertő-parti úton a csak nyárfa sérült kérge emlékeztet a tragédiára.
A szerda éjszakai tragédiát okozó vaddisznó elpusztult a balesetben. Az úton tábla figyelmeztet a vadveszélyre, mögötte a nemzeti park emblémája. A közeli erdők vadban gazdagok, mégis, a rendőrség kimutatása szerint az elmúlt közel tíz évben nem történt a környéken hasonló baleset. A vadállat okozta személyi sérüléssel járó karambolok is ritkák a közlekedésrendészet adatai szerint.

Nyilvántartja ezeket a baleseteket a megyei közútkezelő kht. is. Idén mindössze két olyan balesetről tudnak, amit állatok okoztak. Az egyiknél kerékpáros ütközött háziállattal, a másiknál megbokrosodott ló vágtatott ki egy terepjáró elé. A kocsiban ülő három utas megsérült. A soproni Tanulmányi Erdőgazdaság Rt.-nél megtudtuk, az általuk kezelt területeken, Röjtökmuzsaj és Iván térségében, valamint a soproni hegyvidéken idén a márciustól szeptemberig terjedő időszakban két gímszarvas bika okozott közlekedési balesetet. Ilyen tragédiára, mint amilyen a Fertő-parti úton szerda éjjel történt, az elmúlt években nem volt példa a soproni régióban.

Pontatlan nyilvántartás

A vadkárral járó nyilvántartás nem pontos, sokan nem jelentik be az ütközéseket. Ilyenkor ugyanis csak kivételes esetekben igényelhető kártérítés. A vadásztársaság akkor fordulhat bírósághoz, ha a vadkárt ittas vezetés vagy gyorshajtás okozta, a károsult gépjármű vezetője pedig abban az esetben, ha bizonyítható, hogy a vadászok által hajtott vad okozta a balesetet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új kapitány Sopronban

Szerdától új rendőrkapitánya lesz Sopronnak Farkas Gábor személyében. Dr. Boros Gábor, aki… Tovább olvasom