Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -5°C | 2°C Még több cikk.

Tragédia Sopronban - A téglagyár környéki bányató igen veszélyes hely - fotók

felkeresett élettárs azt mondta, a férfit szombaton látta utoljára, aki horgászni indult.
  


A katasztrófavédelmisek és a rendőrség tegnap kezdték el keresni azt a férfit, akinek eltűnését horgászok jelentették. Ők elhagyatott ruházatra, horgászbotokra lettek figyelmesek, s a gazdátlan holmikat rossz előjelnek vélték. A rendőrök megtalálták a férfi iratait is.

Az ez alapján felkeresett élettárs azt mondta, a férfit szombaton látta utoljára, aki horgászni indult.

A katasztrófavédelmisek csónakba szálltak, s csáklyával kezdték átkutatni a tavat. Ahogy teltek az órák, úgy vált egyre nyilvánvalóbbá, hogy a holttest felleléséhez radaros hajóra lesz szükség. Riasztották a Fertő Tavi Vízi Polgárőr Egyesületet, amely rendelkezik ilyen csónakkal.

– A téglagyár környéki bányató igen veszélyes hely – mondta a Kisalföldnek Gáncs Gábor, az egyesület elnöke. – A partról úgy látszik, mintha csak fél-, egyméteres mélységű lenne, de alig pár méterre beljebb a tó medre hirtelen eléri az öt-hét métert is.

A háromméteres csáklyák nem is érnek le az aljára. Ezért mi a radaros csónakunkkal érkeztünk a helyszínre. Vízre bocsátani azonban már nem kellett, mert időközben megtalálták a holttestet.

Információink szerint elsődlegesen kizárták az idegenkezűséget. Ezért a haláleset körülményeit közigazgatási eljárás keretében vizsgálják.

A társasházban, ahol az áldozat lakott, megdöbbenéssel fogadták a tragikus hírt. Mint mondták, a férfi az élettársával négy-öt éve költözött a házba. Csendes, udvarias embernek ismerték.

Szerdán írtuk:

10. 05. -
Információink szerint az elsődleges megállapítások szerint az idegenkezűség kizárható. A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

9.08 -  A katasztrófavédelem és a rendőrség munkatársai mellett a Fertő Tavi Vízipolgárőr Egyesület tagjai is nagy erőkkel keresték a soproni téglagyár mögötti tóban eltűnt 60 év körüli férfit. A holttestére szerdán reggel találtak rá. Úgy tudjuk, az illetőt néhány napja már nem látták ismerősei.

8.50


Eltűnt egy ember a soproni bányatóban8.17 - A katasztrófavédelem és a rendőrség munkatársai nagy erőkkel keresik a soproni bányatóban eltűnt személyt. Részletek később.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hulladék - Nyolc Sopron környéki településen még marad a régi szállító

Fél évvel meghosszabbította a hulladékszállítási szerődést nyolc Sopron környéki településsel a… Tovább olvasom