Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -6°C | 2°C Még több cikk.

Tóth Antal iskola - 240 millió forintos felújítás

Tovább folytatódik a soproni Tóth Antal Nevelési-Oktatási és Módszertani Intézmény átalakítása, felújítása, komplex akadálymentesítése.

Megtartották az iskolák tanévzáró ünnepségeit, a végzősök elbúcsúztak, kezdődik a vakáció. A soproni Tóth Antal Nevelési-Oktatási és Módszertani Intézmény diákjainak már három hete nincs tanítás, az iskolából azóta a gyerekzsivaj helyett a szakiparosok gépeinek, szerszámainak zaja hallatszik.

A tavaly novemberben kezdődött felújítás eredményeként az iskolai szorgalmi időszakban megújult az épület homlokzata, tetőszerkezete, kijavították a párkányzati díszeket, minden emeleten elkészültek az akadálymentes WC-mosdó helyiségek. Korszerű belső tereket alakítottak ki, és már látható a mozgássérült lift beton és acél szerkezete.

A Tóth Antal Nevelési-Oktatási Módszertani Központban 2009 novemberében uniós pályázati támogatással és a fenntartó hozzájárulásával közel 240 milliós fejlesztés kezdődött.

A megyei önkormányzat ugyanis mintegy 200 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatást nyert a fenntartásában működő intézmény épületének átalakítására, felújítására, komplex akadálymentesítésére. Az uniós támogatást a fenntartó megyei önkormányzat 40 millió forintos önrésze egészíti ki.

Az eddig megvalósult változások szemmel láthatók, ám még számos olyan feladat vár a kivitelezőre, melyeket gyerekek mellett, szorgalmi időben nem lehet elvégezni. Tudták ezt az intézmény vezetői is, így – a fenntartó egyetértésével - tudatos tervezéssel készültek a rövidebb tanévre. Szombatonként, illetve hosszabb tanítási napokon sajátították el a tananyagot és teljesítették a kötelező óraszámokat.

A kivitelezők a nyári hónapokban a belső elektromos hálózat szerelését, korszerűsítését végzik el, a lépcsőház tűzvédelmi előírásoknak megfelelő kialakításával együtt. A szakemberekre vár még ebben az időszakban a komplex akadálymentesítés hátra lévő munkálatainak befejezése is, illetve az ehhez kapcsolódó eszközök beépítése, felszerelése.

A beruházás az előírt ütemben halad, így szeptemberben korszerűbb termek és belső terek várják a diákokat és az intézmény dolgozóit, emellett a pályázati támogatási összeg egy részéből készségfejlesztő eszközökkel is gazdagodik az iskola, melyek segítségével az oktatás még hatékonyabbá válhat.

A projekt várható befejezése: 2010. október 30.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bérleti díj nem lesz kisebb

A bérlők egyre nehezebben tudják kigazdálkodni a havi rezsit az üzletekben, a válság miatt ugyanis… Tovább olvasom