Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -6°C | 2°C Még több cikk.

Tornateremmel bővült az egyetemi óvoda

Befejeződött az építkezés a Zsilip utcai óvodában, a bútorzat nagy részét már visszaköltöztették az épületbe, a kicsiket augusztus utolsó hetétől fogadják.
A Nyugat-magyarországi Egyetem Lewinszky Anna Gyakorló Óvodájának felújítása a Nyugat-Dunántúli Operatív Program keretében meghirdetett infrastruktúrafejlesztési pályázaton nyert csaknem 113,7 millió forintból és a fenntartó támogatásából valósult meg. A kivitelező december végén látott munkához, s a viszontagságos időjárás dacára határidőre elkészült a munkálatokkal. Megtörtént az épület nyílászáróinak cseréje, a fűtés korszerűsítése, a csoportszobák, mosdók, folyosók teljes felújítása és akadálymentesítése, valamint a legmodernebb előírásoknak is megfelelő, korszerű konyha kialakítása. Az óvoda legnagyobb büszkesége azonban mégis a közel 300 négyzetméteres tornaterem, ahol akár az összes csoport együtt tornászhat. Kialakítottak egy fejlesztőhelyiséget is, ahol fejlesztőpedagógus foglalkozik az arra rászoruló gyerekekkel. A tetőtérben kaptak helyet a felnőtteket kiszolgáló helyiségek: egy nagy méretű tárgyaló, a szülői kapcsolattartást segítő szülői fogadószoba, a Benedek Elek Pedagógiai Kar hallgatói számára kialakított hallgatói helyiségek, öltözők és mosdók. Rossz időben a gyerekek fedett teraszokon, illetve az udvar közepén álló hatalmas pergola alatt levegőzhetnek. A kertet új játékeszközök és egy korszerű pancsoló foglalja majd el. A pályázat részét képező, közel 20 millió forintos eszközbeszerzés várhatóan júliusig befejeződik. A megújult óvodát a gyerekek augusztus 23-án vehetik birtokba.

Olvasóink írták

 • 2. levi-levi 2010. július 03. 13:53
  „Bővítik és felújítják a Borsmonostor utcai óvodát is .
  Már 2.éve tart az építkezés , 2009-ben a tetőteret építették be , így tudták bővíteni az óvodát újabb csoportot tudnak létre hozni, idén májustól a földszinten tornatermet alakítanak ki ,szigetelést és színezést kap a külsőfal is.
  Ide is soproni gyerekek járnak érthetetlen számomra, hogy sem a helyi tv sem az újságok nem adnak híradást felőle. -miért nem? Mert nem kerül pénzébe az önkormányzatnak?”
 • 1. feketebodza 2010. június 30. 18:47
  „Minek kell egy óvodának akkora tornaterem, mint egy sporttagozatos általános iskolának? Megalomán hülyeség már megint. Hagyták volna meg az udvart meg a fákat, újították volna fel a meglévő épületet rendesen. Ehelyett továbbra is szűk csoportszobák, ugyanakkora mosdók, de tárgyaló és tornaterem az kell. Mi a fenének egy óvodába tárgyaló? Tudom, hogy a tornaterem Eu-s előírás vagy vmi ilyesmi, de ekkora? Meg parkolók az udvar helyén?
  Eddig ez egy nagyon aranyos, tornyocskás, szép épület volt. Volt hangulata, stílusa, NAGY udvara. Most mindez a múlté. A nagy hodály tornaterem nem elég, az udvar közepére még épültek egy pergolának csúfolt monstrumot, ami alatt rossz időben levegőzhetnek. DE TETEJE NINCS. Pergola nélkül is el tudtak ázni, ha akartak, de majd most a pergola alatt fognak, vagy ugyanúgy benn maradnak rossz időben:)
  Hajrá Magyarország, hajrá Sopron, szeretek itt élni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődött az aratás

Sopron térségében a héten megkezdték az őszi búza betakarítását, így a Szakony, Zsira, Sopronhorpács… Tovább olvasom