Kisalföld logö

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -6°C | 1°C Még több cikk.

Több irat még hiányzik

Nem fogadta el a felügyelőbizottság a Domb Gazdasági Tanácsadó Rt. éves beszámolóját. A Globex-örökségként Sopron tulajdonába került Hotel Rózsadomb kezelésére évekkel korábban létrehozott társaság körül túl sok a megválaszolatlan kérdés.
 Csütörtökön tárgyalják

A felügyelőbizottság által egyhangúan elutasított éves beszámolót a képviselő-testület csütörtökön, a közgyűlésen tárgyalja.
A könyvvizsgáló figyelmeztető záradékkal bocsátotta a felügyelőbizottság és a képviselő-testület elé a Hotel Rózsadomb kezelésére egykor létrehozott Domb Gazdasági Tanácsadó Rt. 2002. évre vonatkozó éves beszámolóját, amit a jogszabályok értelmében május 30-ig kellene a Cégbírósághoz eljuttatni.

A könyvvizsgáló szerint ugyanis a pénzügyi kimutatások csak korlátozottan adnak valós képet a társaság vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetéről.

A Domb Gazdasági Tanácsadó Rt. jogelődje a Hotel Rózsadomb Rt. volt. A társaság száz százalékban Sopron önkormányzatáé, s eredetileg a Globex-örökségként Sopron tulajdonába került rózsadombi szálloda kezelése volt a feladata. Az ingatlant azóta megvásárolták, de ki nem fizették, tulajdonviszonya jogi pingpong tárgya.

Csonka Tivadar, a Domb rt. felügyelőbizottságának elnöke nem rejti véka alá véleményét, amivel nincs egyedül, hiszen a háromfős bizottság egyhangúan mondott nemet az éves beszámolóra.

– Nem fogadhatunk el olyan beszámolót, amit a könyvvizsgáló is csak záradékkal, fenntartásokkal bocsát útjára, s nem bólinthatunk arra a javaslatra sem, ami egyszerűen leírná a Globexszel szemben fennálló 370 milliós követelésünket – mondta el a Kisalföldnek Csonka Tivadar az indokokat sorolva, amihez még egy nyomós ok is társult.

Mégpedig az – s ez a könyvvizsgálói jelentésből is kiderül –, hogy a társaság iratai meglehetősen hiányosak, így valós képet is csak hozzávetőlegesen lehet helyzetéről megállapítani. – Számoljon el az előző cégvezetés, az előző felügyelőbizottság és a könyvelő az anyagokkal, az iratokkal és a pénzzel! – szólít fel az elnök.

Kapcsolódó cikkek >>

1,3 milliárd forint a Hotel Rózsadombért (2002-07-10) >>
A vevők még nem fizettek (2002-12-30) >>
Egyelőre még nincs üzlet (2002-07-02) >>
Eladható a hotel (2002-07-09) >>
Kijátszott önkormányzat (2003-03-24) >>
Nem magánügy (2003-01-19) >>
Pénz még nincs, de lesz (2003-01-07) >>
Visszalép a vevő (2003-02-28) >>
Véget ért a Globex-ügy? (2002-07-12) >>
Ötmilliárdra rúg a Globex-veszteség (2003-01-28) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fegyverrel fenyegetett

Hidegségen szombaton az éjszakai órákban fegyverrel fenyegetőzött a jugoszláv származású,… Tovább olvasom