Kisalföld logö

2019. 06. 19. szerda - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Tíz másodperc - Horváth Andor a Kabaréban

Tíz másodperc. Ennyin múlott Horváth Andor soproni szerződése és az, hogy ő formálhatja meg most meg emlékezetesen, remekül Clifford Bradshaw szerepét a Kabaré című előadásban.

Nyáron szereplőválogatást hirdetett a Soproni Petőfi Színház, nem titkoltan azzal a céllal, hogy az alakuló önálló társulatot megerősítse fiatal tehetségekkel a teátrum.

A casting napjai lezajlottak hatalmas érdeklődés mellett, Pataki András igazgató már épp indult haza Katona Imre vezető-rendezővel együtt, amikor elkésve megérkezett Horváth Andor, aki színművészeti egyetemi végzettséggel, több színházi, filmes szereppel a háta mögött eljött a meghallgatásra.

Ha tíz másodperccel később érkezik, már nem találja ott a vezetőket. Ők meghallgatták, akár a sok jelentkezőt, örömmel fogadták, s azonnal marasztalták.

A Kabaréban ráosztották a fiatal író szerepét. Horváth Andor pedig jött, teljesített és győzött. A közönség azonnal a szívébe zárta a jó kiállású, remekül táncoló, éneklő színészt, aki a prózai jelenetekben is megmutatta milyen belső színészi eszköztárral rendelkezik.

Horváth Andor ebben a szerepben méltó partnere a "Kabaré specialista" Ullmann Mónikának és Farkas Gábor Gábrielnek. Nem mellékszereplő, hanem mellettük főhős és főszereplő. Tiszta, őszinte, sallangmentes játéka, belső színészi ereje, tartása, jelenléte hozzájárult ahhoz, hogy a soproni Kabaré nem csak könnyed szórakozást nyújtó musical, hanem jóval több annál.

Emberi sorsok, érzelmek vihara a történelem sodrásában, a gonosz eszmék, a pénz szorító markában.
A fiatal színész a zenés, táncos produkcióban a lélek tisztaságát, a tehetséges emberek erőterét, alázatát is elhozta az előadásba. A nézők legnagyobb örömére.

Az időállandóságban arcokba foglaljuk a színházat. Sopronban most Horváth Andorral. Tíz másodperce zárva.

Forrás: soproniszinhaz.info.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szituációs gyakorlatot tartott a soproni tűzoltóság

A gyakorlat a Sopron-Brennbergbánya településrészre vezető úton volt, illetve a település területén… Tovább olvasom