Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Tiltakozó soproni szállodások, elhalasztott gázszünet

Nagy felháborodással fogadták Sopronban a hírt, hogy a gázszolgáltató karbantartás miatt gázszünetet tervez augusztus 17–19. között.

A kereskedelmi és iparkamara közbenjárására a munkákat elhalasztották.

– Igen érzékenyen érintette a helyi szállodaipart a gázszolgáltató közlése, hogy karbantartási munkák miatt augusztus 17–19. között gázszünetet tartanának a városban – mondja Kisgyőri Magdolna szállodaigazgató. – A többi érintett hotel nevében is levélben fordultam az energiaszolgáltatóhoz. Megírtam: Sopronban ez az időpont a főszezon záró nagy eseménye, ez a hosszú hétvége városunknak duplán piros betűs ünnep: nemcsak Szent István ünnepe, hanem a Páneurópai Piknik évfordulója is. Ilyenkor telt házasak a helyi szállodák. A gázszünet katasztrofális helyzetet teremtene a számunkra. Több hét elteltével kapott válaszlevelükben elutasították a kérést. Kiemelt ügyfélmenedzserük azt írta, tavaly kérhettünk volna más időpontot. Kérdezem: de miképpen, ha nem tudtunk arról, hogy időpontot kell egyeztetnünk?

A szállodákat és a sütőipart is nehéz helyzetbe hozta volna az augusztusi gázleállás. A fotón: Kovács Gusztáv séf.
A szállodákat és a sütőipart is nehéz helyzetbe hozta volna az augusztusi gázleállás. A fotón: Kovács Gusztáv séf.

A soproni és városkörnyéki sütőipari vállalkozások is levelet küldtek a földgázszállító céghez, hiszen a hosszú hétvége az új kenyér ünnepe jegyében is telik. Gázszünet idején azonban nem lehet a lakosságot friss pékáruval ellátni.

– Nem értettünk egyet a szolgáltatói magatartással, ezért rögtön a Mol vezérigazgatójához fordultam, aki az iparkamara országos elnökségének a tagja, csakúgy, mint jómagam – fűzte hozzá Horváth Vilmos, a soproni kamara elnöke. – Ő azonnal megértette, hogy döntésüket felül kell bírálni.

– A kamarával történt egyeztetések eredményeképpen a karbantartási munkákat, ezzel együtt a gázszünetet szeptember második felére halasztottuk – nyilatkozta portálunknak Mosonyi György, a Mol Nyrt. vezérigazgatója.

Olvasóink írták

 • 6. Orfeusz 2010. június 26. 13:31
  „Ezek az ökrök most szeptember 22-24-re tették át a gázszünetet! Amikor esetleg már fűteni kell! Gratula Mosonyi úr! Ezt is ki kellene vágni az állásából!!!!!!!!!!!!!!! Ne csak a profitjukra és a saját százmilliós prémiumukra gondoljon szaki!”
 • 5. máris 2010. június 23. 08:14
  „KÖNYÖRGÖM, MOST MÁR IDŐBEN!!! ÉS DÁTUMSZERŰEN !!! ÍRJÁK MEG A KÖVETKEZŐ IDŐPONTOT!!!”
 • 4. gall 2010. június 22. 17:07
  „2#..én is erre gondoltam...aki ezt kitalálta bigott-módon,a Fő-téren mutogatnám,mint vadbarmot!!!....Kiemelt ügyfélmenedzserük----név szerint kéne nevezni,és min. elbocsátani!!!”
 • 3. szépjóreggelt 2010. június 22. 13:52
  „agyatlanság.... mint annyi minden.”
 • 2. Miértmagyar? 2010. június 22. 09:22
  „Ekkora buta, nemtörödöm embereket....Szerencsétlen vendéglátosok tönkre vannak így is szivatva (nem mindenki) erre okosan leállítanák a gázt a csúcsszezonba....Ez is csak nálunk"abszurdisztánban" fordulhatna elő!Úgy rugnám "p...csán" aki ezt kiagyalta, hogy a feje leszakadna tőle....”
 • 1. mindigatutit 2010. június 22. 09:11
  „egyáltalán miért kérdés ez egy mol-nál? <moderálva>”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pincemozi Fertőszentmiklóson

Immáron második alkalommal rendezik meg június 25-én, este hét órai kezdettel Fertőszentmiklóson a… Tovább olvasom