Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 2°C Még több cikk.

Tilosban? A soproni uszoda előtti járdán parkoló autó - Fotók

Így parkolt órák hosszat egy BMW terepjáró a soproni Csík Ferenc uszoda előtt, a járda kellős közepén csütörtökön délután.

Gyakorta látom az oldalon a tudósításokat, hogy mi módon képesek az emberek parkolni - írta levelében egyik olvasónk. - Eddig kicsinyes, irigy, szőrszálhasogatónak gondoltam a tudósítást készítőket, főleg amikor nagy értékű autók tilosban parkolásos képeit láttam.

Tilosban? A soproni uszoda előtti járdán parkoló autó


Csütörtök délután, amikor a gyermekeim edzésére mentem a soproni uszodába ez a kép fogadott. S ez előtt úgy éreztem még én sem tudok elmenni, és gondoltam megörökítem a látványt.

Most már úgy gondolom, joggal háborodtak fel a korábban hasonlót látók annyira, hogy beküldték a képeket, mert tényleg az derül ki, ha tehetősek vagyunk, akkor az magával vonzza, hogy a törvény és az ésszerűség felett állunk.

A képeken látszik, hogy az autó a járda kellős közepén parkol, ezzel az uszodába gyalogosan érkező számtalan embert akadályozva, a kerékpártároló előtt, és az uszoda oldalsó bejárata előtt, ahol veszély esetén a tűzoltó, vagy mentő be tudna jutni. Bár, mint szintén látszik a képeken, akadna más hely is, de így biztos közelebb van, kényelmesebb.

Képeken nem látszik, de érdekesség, ha már ilyen terepjárónk van, akkor, amikor fényes nappal a járda kellős közepén parkolunk, illik lezárni egy rúddal a kormányt, ha valaki pont a járdáról akarná ellopni az autót. Igaz feltételezem, nem ez riaszt vissza esetleg egy tolvajt, ha már mondjuk az ajtót ki tudja nyitni, és még be is tudná indítani esetleg.
Valamint még érdekesség, hogy idősebb férfi távozott az autóval. Vicc még a dologban, az ott álló autósnak még szólt is, hogy álljon onnan, hogy le tudjon járni. Egy pozitívum, legalább nem szlovák rendszám volt rajta - zárta levelét olvasónk.

Olvasóink írták

64 hozzászólás
 • 64. soproni 2012. március 12. 17:02
  „Ma az orrom előtt egy ilyen,(vagy az is lehet,hogy ez) BMW az OTP-nél átment a piroson,utána mivel a másik lámpánál megállásra kényszerült , besorolt jobbra és a zöld jelzésnél balra kanyarodott rá a Várkerületre.Rájuk tényleg nem vonatkoznak a szabályok?”
 • 63. lolita 2012. március 12. 16:22
  „Az ilyen parkolasok mar evek ota igy müködik,nincs ezen semmi külömös;”
 • 62. Sopisok 2012. március 12. 07:25
  „61. tomasz1 Az a sunyi aki ilyet beküld? Nem az aki így parkol? Hozzuk az ő nevét nyilvánosságra! Suzukis nem mert volna biztos oda felállni.....”
 • 61. tomasz1 2012. március 11. 21:07
  „az ilyen szánalmas sunyi alakok akiknek annyi idejük van, hogy képeket küldözgessenek be, arról, hogy más mit tesz miért nem vállalják fel a valódi nevüket?fogadok ha egy suzuki állt volna ott, nem készült volna semmilyen kép, kezd visszajönni a besúgórendszer...”
 • 60. józanparaszt 2012. március 11. 19:22
  „57: ennél nagyobb marhaságot nem is lehetne írni!”
 • 59. Sopisok 2012. március 11. 18:10
  „A Sofőr biztos nem a közösség egy nagyrabecsült tagja volt, egy címzetes egyetemi tanár, egy Rotry klub tag, mert az ilyenek biztos jópéldával állnak a többség előtt.... Ugye nem.....”
 • 58. soproni 2012. március 11. 15:15
  „57. swarci ! Valóban Te úgy gondolod,hogy a parkoló telítettsége mentesít a tilosban parkolástól? Miért a fotósra haragszol?Ez "megtévesztő ,bemártó" kép lenne"?A valóságot tükrözi.A legközelebbi parkolási lehetőség a Deák téren? Ajánlanék pár környező helyet,ha biztosan tudnám,hogy nálad nem a háztól-házig autózás a cél:)”
 • 57. swarci 2012. március 11. 13:24
  „Ha a fényképezőgépeddel megfordultál volna, azt is lefényképezhetted volna
  hogy ilyenkor annyira tele van az uszoda parkolója, hogy nemhogy parkolni nem lehet
  máshol, hanem még megfordulni sem! Ne küldözgess megtévesztő bemártó fényképeket,
  te sem álnál meg máshol, ha a legközelebbi parkoló a Deák téren lenne!
  Te még életedben nem ültél autóba és kerestél parkolóhelyet ezt biztosan állítom.”
 • 56. bringás 2012. március 11. 12:54
  „Ha rokkant lenne, sem mentesítené a szabálytalanság alól, ugyan is a bejárattal szemben van kijelölve rokkant parkoló, onnét sincs messzebb a bejárat Ha jól megnézed az út szélén a táblától kezdődően sárga vonal van festve.”
 • 55. Tonxy 2012. március 11. 10:01
  „50: Nem unnák rá csak nem kellene sok ember hülyeségét kivédeni az utakon. Azt meg kicsit benézted hogy benne lenne a kezem a hírben, de nembaj legközelebb majd bejön a találgatásod:)”
 • 54. Frenk1 2012. március 11. 08:09
  „Rendet kellene tenni a városban és büntetni, büntetni, büntetni! Vannak, akik mindent megtehetnek, másoknak a lejárat előtti élelmiszer jut a büdös húsos Tescoból. Hol van itt az igazság és az emberség?”
 • 53. vitriol2 2012. március 11. 07:45
  „. Sopisok 2012.03.10. 07:15-kor irta- "Az olvasott kommentárok alapján sokan úgy vélik, hogy ha tehetős valaki, akkor neki bármit szabad..."
  Hát igen akinek pénze-Qrva sok pénze-van az mindent megtehet, itt Sopronban is. Maradjunk csak a kocsik parkolásánál:Sopronban van- legalábbis általam észlelt - három olyan szorakozóhely ahol a tulajdonos a több tizmillás kocsijával szinte minden nap a járdán parkol.”
 • 52. soproni 2012. március 10. 19:22
  „Jó fotót lehetne csinálni azokról az autókról is,akik közvetlenül a rendőrség épülete előtti mozgáskorlátozott parkolót használják,természetesen a jogosultságot igazoló kártya nélkül.Szegény parkolóőr nem is tudom mit remélt pár hete,amikor buzgón fotózta az ott jogtalanul parkoló autót,mert,hogy abból nem lesz bünti,az is biztos:)”
 • 51. bogote 2012. március 10. 18:10
  „Mi is járunk fel minden szerdán és ez az autó mindig ott parkol!”
 • 50. Mankapunka 2012. március 10. 15:06
  „31. Tonxy

  Én örülök neki,hogy van pár ilyen tilosban parkoló,mert különben nagyon unatkoznánk itt a netes felületen.

  Gondolj bele,milyen unalmas lenne,ha mindenki szabályosan közlekedne,ráunnál az életedre.!!!!

  Van egy olyan érzésem,benne van a kezed ebben a hírben. Tudtommal jól tudom. :)) Üdv,”
 • 49. intar 2012. március 10. 13:40
  „Ezúton értesítem a lakótársakat, hogy a községi tankcsapda újabb áldozatot szedett! Béke olajára!”
 • 48. Karcsika 2012. március 10. 13:19
  „Az a gond, hogy ugyanazok az autók nagyon sokszor ugyanott parkíroznak szabálytalanul.

  Nem igaz, hogy a rendőrök nem olvassák a hozzászólásokat. Na nem a kocsikázó, gyalog menni nem tudókra gondolok, hanem ott bent a nagy házban.

  Erre a munkára (olvasás) igénybe lehetne venni a nyugdíjból visszarendelt sünöket
  Sőt, ezt otthonról is meg tudnák oldani.

  Aztán, ha nincs riasztás, ezeket a címeket fel lehet keresni, ahol ácsingóznak a bejelentett járművel.

  Talán menet közben is ki lehet szállni a meleg autóból, és felírni, megbüntetni, feljelenteni a csúnya, rossz autósokat!”
 • 47. TUDODKI 2012. március 10. 12:28
  „A rendszámot nem kellene kitakarni!”
 • 46. Kukac40 2012. március 10. 11:42
  „Amióta nincs benzinre pénzük a hős rend őreinek, gyalog se mennek sehova. Naponta látni tilosban parkolókat, szabálysértőket, de büntető rendőrt egyet sem.”
 • 45. soproni 2012. március 10. 08:18
  „34.Ez nem irigység,csak van olyan,aki ismeri a tiltott helyen parkolás fogalmát és ennek"hangot"is ad.Mivel zömében a nagy értékű autók tulajdonosai gondolják azt,hogy rájuk nem vonatkoznak a szabályok,így nem meglepő,hogy a legtöbb tilosban parkoló autóról készült felvételen az ő autóik láthatóak.
  38. buhaha! Nem igazán értem a mondandódat......talán csak azért ,mert semmi értelme?”
64 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betévednek az őzek Sopronba

A városba betévedt vadat általában az erődgazdaság az egyetemmel közösen altató lövedékkel kábítja… Tovább olvasom