Kisalföld logö

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -6°C | 2°C Még több cikk.

Tilos, az autósok mégis Fertőrákosnál rövidítenek

Továbbra is csak engedéllyel használható a Fertőrákos és Fertőmeggyes (Mörbisch) közti kerékpárút, üzemi út.

Egyelőre marad a behajtani tilos tábla a Fertőrákos és az ausztriai Fertőmeggyes (Mörbisch) közti úton.

Azt, hogy ki kaphatja meg az úthasználat jogát, önkormányzati rendelet rögzíti, és a polgármester adhat rá engedélyt. Erre közlekedhetnek például azon helyiek, akik a szomszédos faluban dolgoznak, a polgármester, a képviselő-testület tagjai, vagy azon gazdák, akiknek erre van földjük. A kerékpárosok és az elektromos autók viszont minden további nélkül ráhajthatnak az útra.

A tiltás ellenére azonban mind több autós erre rövidíti le útját. A rendőrök mindkét országban büntetnek ezért. A helyzet megoldása az lenne, ha a mostani kerékpárutat, üzemi utat átépítenék.

- Településünknek erre egyelőre nincs megfelelő forrása - tájékoztatott Baltigh Márta, Fertőrákos polgármestere. - Igaz, pályázati források talán még lennének is. Ezek azonban utófinanszírozásos rendszerűek. Azaz hitelt kellene felvenni a költségek kifizetésre. Ezt pedig a jelenlegi gazdasági helyzetben nem szeretnénk meglépni.

Olvasóink írták

 • 8. nattomi 2012. február 12. 10:02
  „Szerintem meg ennél összetettebb a probléma, mert "kerékpárút kezdete" tábla is ki van rakva, amire a KRESZ szerint ezen személygépkocsi közlekedése tilos, szóval két tábla üti egymást, lásd: http://ikvahir.blogspot.com/2012/02/rakos-meggyes-hataratkelo.html”
 • 7. prakker 2012. február 10. 13:46
  „Talán először itt is a szabályból kellene kiindulni, ami tilos az tilos. Az engedélyt meg gondolom igényelni kell, hát rajta meg kell tenni. Ha meg nem, akkor nem a büntetést kirovó rendőrt kell anyázni. A másik dolog pedig az lehet, hogy az utat nem ilyen nagyszámú autókra méretezték, gondolván , hogy kerékpárral, és elektromos autóval szabad, mivel kisebb súlyúak.”
 • 6. molten13 2012. február 10. 13:12
  „Az az út kétirányú autós közlekedésre alkalmatlan. Az osztrákoknak nem fontos a kiszélesítése. Akik eddig egy csöndes helyen laktak a falu végén, kapnának a nyakukba egy nagyforgalmú utat. Ne csodálkozzunk, ha nem eröltetik. Ki az a magyar ember, aki szeretne egy főútvonalat a hálószoba ablaka alá? Kérem jelentkezzen!”
 • 5. modernsopron 2012. február 10. 12:49
  „katasztrofális ez a mostani helyzet ott !
  pedig 2 fontos turisztikai szempontból fontos községet meg a fertö-tavi régiót kötne össze az út!
  ha már mindenhol építenek autópályát, összekötö útakat, akkor miért nem tud fertörákos is pályázni anyagi forrásokra az út kiépítésre?!? érthetetlen!”
 • 4. ombi 2012. február 09. 22:28
  „"A tiltás ellenére azonban mind több autós erre rövidíti le útját."
  Ez lehetetlen! Abszolút képtelenség!
  Várom azokat a szokásos kommentelőket, akik bebizonyítják, ebben is a biciklisek a hibásak, mert az autóvezetőknek jogosítványuk van, ők aztán minden, de minden szabályt betartanak.”
 • 3. Freddy01 2012. február 09. 18:42
  „Erre közlekedhetnek például a polgármester, a képviselő-testület tagjai

  Ezek mehetnek mindenhol, minden felé. A pór nép meg menjen amerre lát...”
 • 2. sopron700 2012. február 09. 17:52
  „Ezen és a hasonló közlekedési útvonalakon, csak a Magyar forgalmi rendszámmal közlekedő Magyar állampolgároknak problémás az átkelés. Osztrák felségjellel és ha németül beszélek csak lassítok és mehetek utamra.Különben az Osztrák gazdák hektáronkénti befizetéssel saját maguk is hozzájárultak,plusz a községek bevételeikből is költenek a szilárd útburkolat meglétéhez. Polgármester asszony, szokásos bürokrata válasza és hozzáállása a kérdéshez elfogathatatlan. A köznép na csak akkor keljen amikor szavazni kell menni,hanem válságos helyzetben is kiemelkedőt kell alkotni.”
 • 1. petry 2012. február 09. 17:23
  „"Egyelőre marad a behajtani tilos tábla a Fertőrákos és az ausztriai Fertőmeggyes (Mörbisch) közti úton.
  Azt, hogy ezt ki kaphatja meg, önkormányzati rendelet rögzíti, és erre a polgármester adhat engedélyt."

  Innen nem hiányzik valami?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset a 84-esen: Kétszer két autó ütközött

Kópháza és Nagycenk között rövid időn és rövid távon belül két baleset történt csütörtökön délután. Tovább olvasom