Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Teherautók nem használhatják a határ menti utat Harkánál

Nagysúlyú teherautók, kamionok nem használhatják a Harka és a burgenlandi Sopronnyék (Neckenmarkt) között uniós támogatással megépült utat - mondta Szabó Károly harkai polgármester.

Az 1,6 kilométer hosszú és 3 méter széles aszfaltút használatba vételi engedélyére még várnak, a műszaki átadást követően azonban a közlekedők már birtokba vették a létesítményt. 

A polgármester szerint személyautók, kerékpárosok közlekedhetnek az úton. A magyar oldalon jelenleg kint lévő célforgalom tábla lekerül az út mellől, s szakemberekkel konzultálnak az 5 tonnás súlykorlátozás módosításáról is - tette hozzá Szabó Károly.

A befektetés 85 százalékát a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében nyerték el, a fennmaradó 15 százalékot önrészként tették hozzá - közölte a településvezető. A közelmúltban felújított út élő kapcsolatot tett lehetővé a trianoni döntés előtt a későbbiekben a magyar-osztrák határ két oldalára került települések között.

Olvasóink írták

 • 5. zeta62 2011. március 19. 12:31
  „Azzal az úttal nincs is probléma...
  De azért a végénél magyar oldalon az a 40-50 m-es szakasz!!! Azt már bele lehetett volna valahogy tenni a projektbe...
  Igaz, a folytatása a templomig is csak egy fokkal van jobb állapotban. De csak így tovább "buszos" :)
  Pályázzatok, és helyrebillen az is!”
 • 4. player82 2011. március 16. 10:35
  „Lobbo71!

  Jártál már arra, vagy csak beszélsz róla? Jó lett az az út, más kérdés, hogy az eredeti 5 vagy 6m széles út a csökkenő pályázati pénzek miatt lett 3m-es. Egyébként kb 3-400m-enként van egy rész, ahol min 6m széles, így nyugodtan lehet egymást kerülgetni! Forgalom nincs akkora, h mindenhol kelljen a 6m. Egyébként, mikor ez sem volt, akkor is volt ott élet, jópáran jártak arra akkor is! Én személy szerint örülök, mert így eső után, vagy hóban sem kell a latyakban, gödrök közt szlalomozva végigmenni az úton! Én pl Szombathelyre is arra járok, mert kb 50km így az út! Ne azt nézzük, h miért ilyen, meg miből ilyen, örüljünk, hogy van, mert eddig nem volt! De ez csak az én véleményem, lehet máshogy is látni...”
 • 3. Keijukainen 2011. március 15. 21:57
  „A 3 méter korrekt, osztrák oldalon is ilyenek a kerékpárutak.. mivel a szőlőkhöz is ez az út vezet, ezért természetesen nem csak bicikliknek készült, hanem traktoronak , személyautónak is... ugyanígy működik ez az osztrák oldalon is... annyi különbséggel, hogy ott az út leamortizálódásának megelőzéseképp szegélyt raknak.. nem feltétlenül szegélykőre gondolok.. úgy dolgozzák el az aszfaltot, hogy a fagy vagy a munkagépek hatására ne málljon szét... ill. ha repedésnek indul, beragasztják.. osztrák oldalon még nem találkoztam kátyús úttal..
  Amúgy magyar viszonylatban a Harka és az osztrák határ közti szakasz nagyon jónak számít biciklisutak szempontjából...
  Erős befolyás lehetett itt osztrák oldalról...
  A Fertő-tó körüli kerékpárutak hiánytalanok és kifogástalanok Ausztriában... a magyar oldalról inkább ne is beszéljünk.. pedig turizmus szempontjából nem rossz befektetés...”
 • 2. hansiman 2011. március 15. 20:03
  „Eredetileg kerékpáros utnak készült, jármüveknek nem?”
 • 1. Lobbo71 2011. március 15. 19:14
  „3 m széles? Akkor az egyirányú vagy élével közlekednek rajta az autók? Esetleg nem lett volna olcsóbb megcsinálni rendesen és nem minden évben padkát javítani, amit az egymást kerülgető autók lerombolnak? Bár akkor a haver útépítő vállalkozásának kevesebb pénzt lehetne juttatni, így szokott ez lenni. Az autós meg sírva fakad, mikor nyugatról hazaér a magyar utakra, pedig több pénzbe kerülnek, mint az osztrák utak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnep Sopronban: Amíg az igazságot keressük, nem kell félnünk a jövőtől -fotók!

A soproni Széchenyi téren több százan emlékeztek szívük felett kokárdával az 1848. március 15-ei… Tovább olvasom