Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Tart a nyomozás a vadászbaleset ügyben

Iván - Várhatóan a hónap végén zárja le a Soproni Rendőrkapitányság a nyáron Ivánban történt vadászbaleset után indított nyomozást. F. András vadászati lehetőségét a társaság az eljárás végéig szünetelteti.

Jelenleg is gyógytornákra jár a nyáron Ivánban történt vadászbaleset sérültje. H. János válla a körülményekhez képest rendbe jött, a keze pedig „nyolcvanszázalékos". Fegyvert azonban azóta még nem használt.

H. János és társa, F. András június közepén közös vadászatra indultak. Már tartottak visszafelé, amikor a közelben egy vaddisznót pillantottak meg. F. András célzott, ám a lövés nem a vadat találta el, hanem a társa vállát érte. A rendőrség akkor foglalkozás közben elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indított eljárást.

– A nyomozást várhatóan a hónap végén zárjuk le – tájékozatta lapunkat Milchram Ildikó őrnagy, a Soproni Rendőrkapitányság vizsgálati alosztályának vezetője. – Egyes szakértői vizsgálatok még nem készültek el, amint meglesznek, az ügyet átadjuk az ügyészségnek.

A büntetési tétel ilyen esetben legfeljebb három évig terjedő szabadságvesztés lehet.

A rendőrségi nyomozás eredményét várja a megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Földművelésügyi Igazgatóság Vadászati és Halászati Osztálya. Pintér Csaba osztályvezető elmondta, amennyiben a rendőrségi vizsgálat személyi mulasztást állapít meg, abban az esetben vadvédelmi bírság kiszabása és a vadászjegy visszavonása várható. Hozzátette, az eset kapcsán a vadászati hatóság is indított eljárást.
Az idén márciusban alakult Iváni Földtulajdonosok Vadásztársaság fegyelmi bizottsága is tárgyalja majd az ügyet. Pusker Zsolt elnök elmondta, a testület a nyomozás lezárultával ül össze.
– A bizottság dönt majd arról, milyen szankciót szabunk ki, a vadász vadászati lehetősége azonban a rendőrségi eljárás végéig szünetel – tette hozzá az elnök. – A büntetés az írásbeli figyelmeztetéstől a kétéves eltiltásig terjedhet, de a legsúlyosabb esetekben ki is záhatjuk. Társaságunkat a baleset miatt nem büntették meg, tevékenységünket tovább folytathatjuk.

P. Horváth László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Petőfi Színház: Kacagással telt a szombati bemutató

Sopron - A „Janika" című vígjáték kissé megmosolyogtató alapötletét és két apró… Tovább olvasom