Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -6°C | 2°C Még több cikk.

Támadtak a szurkolók

A fiatal rendőr gerincsérülést, egy segíteni akaró férfi szilánkos lábszár- csonttörést szenvedett a közelmúltban rendezett Soproni Postás-Diósgyőr kosárlabdameccs után, amikor a vendégcsapat szurkolói rájuk támadtak.
– Ismerőseimmel beszélgetve jöttem ki a mérkőzésről. Láttuk, hogy a diósgyőriek a parkoló autók mellett állva hőzöngenek, káromkodva szidják Sopront, de nem törődtünk velük – emlékszik vissza a rossz emlékű napra a 34 éves Nándorhegyi Róbert. – Amikor közelebb értünk, még inkább rázendítettek, de akkor is csak annyit szóltam: „Gyerekek, felesleges a balhé, menjetek haza békével!" Erre még jobban üvöltöttek. Ismerőseim kocsiba szálltak, én gyalog indultam el a Jereván felé.

Öten–hatan rontottak neki

A fiatal rendőr civilben volt, szolgálaton kívül. Színházba készült a feleségével. Még hallotta, ahogy a diósgyőriek utánaszólnak, hogy várják a benzinkútnál egy kis számadásra, de nem fordult vissza. A lakótelep szélén azonban utolérte egy bordó VW kisbusz, s mire felocsúdott, 5–6 diósgyőri férfi rontott neki.
– Részletekre nem nagyon emlékszem. Próbáltam védeni magam, egy-két ütésem célba is talált, de a földre tepertek, ütöttek, rúgtak – mondja a férfi, aki 110 kilójával és 192 centiméterével nem volt könnyű ellenfél, de a túlerővel szemben nem sokat tehetett. Miután az idegenek agyba-főbe verték, visszafutottak a kisbuszhoz és elhajtottak. Nándorhegyi Róbert csak akkor vette észre, hogy egy férfi fekszik a közelében, akit barátja nyugtat.

Nem segítettek

Kiderült, Bors Sándor, látva a brutális támadást, a fiatalember segítségére sietett, így aztán ő is kapott a rúgásokból, ütésekből. Szilánkosra tört lábát műteni kellett. – Hátulról támadtak a rendőrre, én meg hiába kiabáltam a sok bámészkodónak, hogy segítsenek. Nem akartam, hogy szegény srác úgy járjon, mint Simon Tibor... – mondja a pórul járt férfi.
A közelben tartózkodó biztonsági őrök nem avatkoztak közbe, de értesítették mentőket. Nándorhegyi Róbert mobiljáról hívta kollégáit. Párja később őt is kórházba vitte, ahol megállapították, három gerinccsigolya-nyúlványa tört el, az egyik ráadásul el is mozdult, s ez lehet, hogy élete végéig problémát okoz majd az erőskötésű férfinek.

Eljárás indult

– Az NB II-ben tekéztem, most valószínűleg ennek is vége. Rendőrként sem mindegy, milyen formában van az ember. Az erőlködést, nagyobb súly emelését megtiltották az orvosok. Nem tudom, hogyan tovább – sóhajt inkább mérgesen, mint lemondóan a fiatalember. Mozgásán látszik, fájdalmai vannak. Táppénzre vették, orvosi papírjai szerint az ütések, rúgások nyolc napon túl gyógyuló, súlyos gerincsérülést okoztak.

– Anyagilag is megérzem az esetet: a kabátom ronggyá szakadt, az órám eltörött, s a betegszabadság is kevesebb pénzzel jár – teszi hozzá Nándorhegyi Róbert.
A rendőrség egyébként elkapta a verekedő szurkolókat, akik miután felkészültek rá, hogy az utakat szemmel tartják az egyenruhások, egy nagyáruházban akarták megvárni a veszély elmúltát. A soproni rendőrök azonban szó szerint levadászták őket. A vizsgálatot más kapitányság végzi, hogy az elfogultság szóba se jöhessen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cifra öt lábbal született

Pál Gyula nagycenki gazda igencsak meglepődött, amikor „felfedezte”, hogy Cifra, a… Tovább olvasom