Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Takács nem mond le

Fertőd – Vagyonbevallásomat szabályszerűen, a valóságnak megfelelő adatokkal együtt nyújtottam be, amelyért minden tekintetben vállalom a felelősséget – reagált Takács György, Fertőd alpolgármestere Szentkuti Károly, az SZDSZ megyei elnökének tájékoztatójára.
Takács György fertődi alpolgármesternek azonnal le kell mondania választott funkcióiról – fogalmazott Szentkuti Károly, az SZDSZ megyei szervezetének elnöke szerdán.

– A SZDSZ vagyonbevallással kapcsolatos ismerethiánya és politikai felhangja miatti felszólítás ellenére alpolgármesteri tisztemről nem mondok le. A vagyonbevallás nem közokirat, ezért közokirat-hamisítással vádolni nagy nyilvánosság előtt rágalmazásnak minősül, ezért minimum nyilvános bocsánatkéréssel tartoznak. A vagyonnyilatkozatot tartalmilag nem a jegyző, hanem a képviselő-testület és a bíróság vizsgálhatja, függetlenül attól, hogy nyilvános. Bármiféle vizsgálat elé tiszta lelkiismerettel állok.

Takács György hozzátette, etikai vétségre hivatkozni egy olyan párt képviseletében, melynek vezetői akár nyilvános rendezvényeken előszeretettel idézik az általam is idézett kifejezést, több mint elgondolkodtató.

Azok után pedig, hogy felelős miniszter gyermekeit és unokáit jelöli meg vagyonnyilatkozatában értékeiként, úgy gondolom, más megközelítésbe helyezi ezen kötelezettség komolyságát.

A véleménynyilvánítás szabadságába az is beletartozik, hogy a kormányzat munkájával kapcsolatos kritikai kifejezéseket megjeleníthetjük a vagyonnyilatkozatban.

Olvasóink írták

  • 3. zotyo 2009. március 08. 10:19
    „Akkor minden oké!Az egyik kutya a másik eb!Mi meg megvédjük őket!Itt a baj!”
  • 2. adlerzsigabá 2009. március 07. 21:43
    „Híres-neves "úgynevezett" SZDSZ!!! "Hogyan is szólott Horn Gábor vezető politikusotok: "Nem azt mondták feri! Azt mondták, menj a p*csába!" AKKOR SZENTKUTI MIÉRT NEM KÖVETELT LEMONDÁST? Vagy a vélemény csak addig szabad, míg az övéket mondják?”
  • 1. gall 2009. március 07. 19:38
    „a horváthzoli,mint szdsz-es,miért nem mondja meg a szentkutinak,hogy a Takit ne cseszegesse? hahahaha.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ajánlatok álláskeresőknek

Sopron - Soproni kirendeltség (ügyintézés helye: 9400 Sopron, Virágoskert u. 3–5., tel.:… Tovább olvasom