Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 8°C Még több cikk.

Tájékoztatót tartanak pályázati lehetőségekről

Az Alpokalja-Ikvamente Leader Egyesület a pályázati lehetőségekről tájékoztató fórum szervez ma (pénteken) 17 órakor Lövőn az önkormányzat emeleti nagytermében.
A Leader Egyesület munkaszervezete – a Leader Iroda – segíti, koordinálja és első körben ellenőrzi, pontozza a minisztérium által kiírt, az EMVA III. tengelyéből finanszírozott vidékfejlesztési pályázatokat. Páyázni lehet falumegújításra, vidéki örökség megőrzésére, mikrovállalkozások fejlesztésére és turisztikai célokra. Fontos információ a pályázóknak, hogy a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiához (HVS) való illeszkedés lényeges szempont a támogatási kérelmek bírálatakor, ezért a kérelmek kidolgozásakor a pályázók mindenképpen egyeztessenek a Leader Iroda munkatársaival. A pályázati összeghatároknak szintén illeszkedni kell a HVS-hez, hiszen a térségben viszonylag kis keretösszegekkel rendelkeznek. Az EMVA III. tengelyes pályázatainál ugyanis térségi kereteket határoztak meg, ami ebben a térségben a meghirdetésre került négy intézkedésre 2015-ig összesen megközelítőleg 860 millió forint. Ennek tudatában a Leader Egyesület elnöksége határozatban rögzítette a minimum-maximum összeghatárokat. Minimum támogatási összeg minden támogatási kérelemnél 1 millió, a maximum támogatási összeg falumegújítás jogcímnél 13 millió forint. Vidéki örökség megőrzésénél 12 millió, turisztikánál 8 millió és a mikrovállalkozások fejlesztésénél 10 millió forint.

A jelenlegi pályázati kiírás 2009 májusában újra megjelenik, és évente kétszer lehet majd támogatási kérelmeket benyújtani. A munkaszervezet a támogatási kérelmekkel kapcsolatos tudnivalókról képzéseket szervez önkormányzatok és vállalkozások részére egyaránt. További információk a www.alpokalja-ikvamente.hu honlapon találhatók. További információ kérhető az info@alpokalja-ikvamente.hu e-mail címen, illetve a munkaszervezet további elérhetőségeit is megtalálják a szervezet honlapján de telefonon is szívesen adnak tájékoztatást.

Átadó ünnepség

Az Alpokalja-Ikvamente Leader Egyesülethez tartozó 39 település vezetői Fertőszentmiklóson november 14-én 10 órakor kezdődő átadó és irodaavató ünnepségen vehetik át a LEADER közösséghez való tartozást jelképező falutáblákat Kövecses Jánostól a vidékfejlesztési hálózat nyugat-dunántúli regionális igazgatójától és Dr. Neupor Zsolttól az Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium képzési központjának kommunikációs igazgatójától.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétkilós óriásrépa termett Sopronban

Nem hitt a szemének Nagy Géza János (67), amikor kertészkedés közben kihúzott egy répát. A növény… Tovább olvasom