Kisalföld logö

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 29°C Még több cikk.

Táborozó gyerekekhez ment ki a rendőrség Sopronban

Az internet veszélyeiről tartott interaktív előadást a Soproni Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakembere.
A soproni programozó tábor résztvevőivel beszélgetett a világháló meggondolatlan használatában rejlő veszélyekről Babelláné Lukács Katalin rendőr őrnagy 2018. augusztus 17-én - osztotta meg a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

A táborozó gyermekek aktívan vettek részt a prevenciós szakember előadásán. Közösen elemezték azokat a hibákat, amiket a fiatalok internethasználat közben elkövethetnek, majd együtt kerestek megoldásokat azok elkerülésére.

Az előadó ismertette a közösségi oldalak használatának veszélyeit, a chatelés biztonsági szabályait, a személyes adatok védelmének fontosságát, valamint az internetes zaklatás lehetséges büntetőjogi következményeit.
 
Fotó: police.hu
Fotó: police.hu


A rendőrség prevenciós szakembere a program zárásaként végül az alábbi tanácsokkal látta el a fiatalokat:
  • Kezeld óvatosan azokat, akik a világhálón veszik fel veled a kapcsolatot! Nem tudhatod biztosan, ki van valójában a profil mögött!
  • Gondold át, mit osztasz meg a közösségi oldalakon! Ami egyszer felkerül (kép, poszt, vélemény), az teljesen sohasem törölhető onnan.
  • Ne tegyél közzé és ne ossz meg mással kihívó képet, idegenek részére pedig semmilyen személyes információt ne adj (adatot, képet)! Visszaélhetnek vele: zsarolhatnak vagy zaklathatnak később velük.
  • Ha találkozni szeretnél valakivel, akit online ismertél meg, mindig szólj előtte valamelyik szülődnek, és csak az ő engedélyével tedd azt meg. Első alkalommal szülői jelenléttel találkozz vele!
  • Fogadd el, hogy szüleid biztonsági szűrőt állíthatnak be a gépeden, ezzel felügyelve, korlátozva az internethasználatodat! Ez a te érdekedet szolgálja, annak alkalmazásával nagyobb biztonságban lehetsz az online világban.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hihetetlen, hogy mennyi szemét gyűlt össze egy fertődi ingatlanon - fotó

Hihetetlen, hogy mennyi szemét gyűlt össze egy fertődi ingatlanon - fotó
A hulladékmentesítés legalább ötmillió forintba kerülne. A szomszédok panaszkodnak, az önkormányzat… Tovább olvasom