Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 10°C Még több cikk.

Tablók könyve a Széchenyiben

A Széchenyi Gimnázium kettős évfordulóján különleges ajándékkal lepte meg "önmagát" az intézmény: a városban elsőként tabló-könyvet adtak ki az iskola vezetői.

Sopronban a Széchenyi Gimnázium az első olyan középiskola (a megyében a győri Révai után a második), amely érettségi tablóiból az idei ballagásra könyvet jelentetett meg, egy sorozat 13. köteteként.

– A soproni Széchenyi István Gimnázium az idén kettős jubileumot ünnepel – mondta elöljáróban Szabó Miklós igazgató. – Egyrészt százötven éves az intézménynek helyet adó Templom utcai palota – amelynek javában zajlik a teljes rekonstrukciója –, másrészt 85 éve, hogy a iskola felvette Széchenyi István nevét. A kerek évfordulók méltó megünneplése során vetődött fel a gondolat Molnár László könyvkiadó részéről, hogy a teljességre törekedve adjuk ki kötet formájában az iskola föllelhető tablóit.

A közel egyéves előkészület sikerrel járt: a háború utáni évfolyamok valamennyi tablója szerepel a könyvben, s a háború előtti időszakból is rengeteget sikerült föllelnünk. Jóllehet a kiadónak ez a tizenharmadik ilyen jellegű munkája, az eddigi tablók könyve sorozatban a miénk minden idők legteljesebb kötete: kuriózumként egyedül a Széchenyi-gimnázium könyve közöl XIX. századi, 1896-ból való tablót.

Az igazgató hozzátette: az album 800 példányban való megjelentetése a gimnáziumnak egy fillérjébe sem került, a bekerülési költséget a nyolcszáz példány árusításából teremti elő a kiadó. A Tablók könyve a Széchenyi-gimnázium könyvtárában várja az érdeklődőket.

Gosztonyi Miklós

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vérellátót avattak Sopronban

Ötvenmillió forintos költséggel új vérellátó állomást alakítottak ki a soproni Erzsébet-kórházban. A központi ügyeleti tömb mögötti létesítmény hétfőn kezdi meg működését. Tovább olvasom