Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -6°C | 2°C Még több cikk.

Szüreti vigasságot rendeztek

Sok ezer ember látogatott ki Sopron Fő terére a VIII. Szüreti Napok gazdag programjaira.
Sopronban ismét megtelt élettel a Fő tér az elmúlt napokban a VIII. Szüreti Napok sokszínű programja vonzónak bizonyult, s az égiek jóvoltából az időjárás is kedvezett a szabadtéri vigasságnak. Népi táncegyüttesek és fúvószenekarok éppúgy szórakoztatták a közönséget, mint a könnyű műfaj híres előadói.

A szüreti napokat a népi iparművészet remekeit felvonultató kirakodóvásár és a helybéli borosgazdák standjai tették teljessé.
– Az idei rendezvény sikeres: sok ezren látogattak ki a térre, közülük számosan kitartottak az éjjeli órákig is. Idegenvezetők szerint szerencsés volt a standok legyezőszerű elhelyezése, mert így a turisták elől nem zártuk el a tér egyik ékességét, a Szentháromság-szobrot. Vendégek pedig érkeztek Európa több országából és Japánból is – mondta Almássy László főszervező, a Pro Kultúra Sopron Kht. idegenforgalmi igazgatója. – Mindezzel együtt jogos azoknak a felvetése,

Úgy gondoljuk, a hangulatos látvány megteremtéséhez legalább tíz lovas kocsira lett volna szükség, viszont alig három-négy fogatost találtunk, aki vállalta volna a felvonulást. A következő évben mindettől függetlenül nagyszabású, sokszereplős kavalkáddal vezetjük be a város utcáin a szüreti napokat.

A szervezők idén együttműködtek a kismartoni Ezer bor ünnepe rendezőivel is. Helyi borosgazdák vehettek részt az osztrák programon, míg Sopron is fogadott osztrák borászt. Ez új távlatokat nyithat a szüreti mulatság és a kismartoniak rendezvénye előtt.

Míg a népi táncosok a színpadon ropták, addig a dallamot a maga örömére furulyázta az érdi Bán György hangszerkészítő iparművész. – A szüreti napokra először hoztam el furulyáimat, tilinkóimat, pánsípjaimat – mondja. – Ritka szép város Sopron, a Fő térnek pedig különös varázsa van.

Magyar Balázs kapuvári fiatalember kedvesét, a soproni Babos Orsolyát jött meglátogatni a szüreti napokon: – Orsi népi táncos, együttesével föllépett. A szüreti napok igen jó hangulatú rendezvény, egy év múlva már barátaimmal fogok Sopronba jönni. Tagja vagyok a kapuvári fúvószenekarnak, s eszembe ötlött: milyen jó lenne, ha ilyenkor mi is szereplési lehetőséget kapnánk Sopronban...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Korlátozzák a sétát és a gombászást

A Soproni-hegyvidéken a beindult bikavadászati szezon miatt korlátozzák a szabadidős… Tovább olvasom