Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

Szorosabb a nadrágszíj

Sopron képviselő-testülete módosította a város idei költségvetését. A büdzsé aktualizálása miatt számos fejlesztésre és beruházásra nem jut annyi, amennyi kellene...
A Globex-örökségként Sopron tulajdonába került fővárosi szálloda – a Hotel Rózsadomb – értékesítése áll elsősorban a költségvetés főösszegének jelentős módosítása mögött. Dr. Gimesi Szabolcs polgármester a lapunknak adott korábbi interjújában adott már erre magyarázatot: „ A helyzet az, hogy a szálloda eladásából eredetileg 2,2 milliárd forint bevételt terveztünk az idei költségvetésben. Ehelyett ebben az évben csak 1,3 milliárd folyik be, így nemhogy költeni tudnánk, éppen ellenkezőleg, karcsúsítani voltunk kénytelenek a kiadási oldalt. A hiányzó 900 millió forintot többségében a fejlesztésektől vontuk el " .

Fél milliárddal kevesebb a fejlesztésekre

A költségvetési irodától kapott adatok szerint a fejlesztések előirányzata valóban tetemes összeggel, több mint fél milliárd forinttal lett kevesebb a módosítás következtében. A jelentősebb csökkentések közé tartoznak a Lehár Ferenc – Thököly tér és az SLC-pálya – Ikva patak – Lackner Kristóf utcai csapadékvíz-elvezetés kiépítésének befejező munkálatai, az Erzsébet-kórház műszerbeszerzése, a balfi iskola rekonstrukciója, a Sopron régió szennyvízcsatorna és -tisztítás létrehozása, valamint a pályázatokhoz szükséges önkormányzati rész.
Mintegy 111,8 millió forinttal kevesebb jut a felújításokra is, így megint a pénzügyi helyzet áldozatává válik a Deák tér, az Újteleki utca, az Ady Endre út és a Balfi utca egy szakaszának a rendbetétele.

A működés zavartalan...

A kiadási oldalhoz igazított bevételi összegek változásai között meg lehet említeni az intézményi bevételek több mint ötvenmilliós (!) növelését és az önkormányzat sajátos bevételei címszó alatt szereplő közel kétszázmilliós (!) növekedést. A felhalmozási bevételek közül a szálloda értékesítéséből származó forintok az év végéig várhatóan meg is érkeznek a város kasszájába.
Lényeg a lényeg, mondhatnánk: a költségvetési iroda tájékoztatása szerint a város, illetve intézményei folyamatos és zavartalan működése biztosított...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tábor a barokk művészet jegyében

Ötödik alkalommal rendezi meg a Soproni Képzőművészeti Társaság a Barokk Nemzetközi Képzőművészeti… Tovább olvasom